В Областната дирекция по безопасност на храните във Видин е

...
В Областната дирекция по безопасност на храните във Видин е
Коментари Харесай

Още една област може да се окаже с болни от АЧС прасета

В Областната дирекция по сигурност на храните във Видин е получен сигнал за болно прасе от африканска чума в частен парцел в квартал " Нов път ". „ Взети са нужните проби и през утрешния ден се чакат резултатите от тях ”, сподели пред БНР доктор Адриян Данков, шеф на Областната дирекция по сигурност на храните, съобщи Нова ТВ.

" Изпратили сме проба и чакаме. Сигналът беше получен в петък и незабавно изпратихме. Предполагам, че в понеделник сутринта ще има изясненост. Ако тестът се окаже позитивна ще действаме в три километрова зона. Фермата, наоколо има ограничения за биосигурност, само че и от там ще вземем проби ”, изясни доктор Адриян Данков, шеф на Областната дирекция по сигурност на храните във Видин.

Собственикът на най-голямата промишлена свинеферма, която попада в 3-километровата зона - Димитър Неков сподели, че във фермата от месеци са взети изключителни ограничения за сигурност и все пак с терзание чака резултатите от взетите проби. Близо 4 000 са прасетата в неговата свинеферма. Досега във Видинска област нямаше сигнали за болестта.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР