В Областната дирекция на МВР-Пловдив няма данни за подадени жалби

...
В Областната дирекция на МВР-Пловдив няма данни за подадени жалби
Коментари Харесай

Сутрешните новини от регионите на Пловдив, Пазарджик и Смолян на 04.09.2023 г.

В Областната дирекция на МВР-Пловдив няма данни за подадени тъжби и сигнали против Ангел Керпиев, който до неотдавна бе шеф на районното ръководство в Стамболийски. Това потвърдиха от дирекцията след публично питане на Дарик радио имало е полицейско принуждение над Емил Райков от село Цалапица. Мъжът твърди, че в продължение на 20 години търси правдивост за нечовечен побой, който го е осакатил. В особено видео, изпратено от околните му при започване на август, Райков твърди че е обичай от шефа на районното ръководство в Стамболийски Ангел Керпиев, който тогава е бил редови служител на реда. Побоят почнал в дома на Емил, а по-късно траял и в полицейското ръководство в града. От пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи настояват, че са направили специфична инспекция, която не открива обвиняванията на Райков. Липсват тъжби за побой и против други чиновници на районното ръководство в Стамболийски. Главен контрольор Ангел Керпиев бе отхвърлен от служба поради бавното следствие на убийството на Димитър Малинов в Цалапица, което провокира вълна от митинги. Срещу него е формирано и дисциплинарно произвеждане със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

=====================================

„ Възраждане “ показа в Пловдив претендентите си за кметове на Асеновград и Карлово. За град Карлово претендентът е Кръстьо Врачев, а за Асеновград – Димитър Гюрев. И двамата са депутати в 49-ото Народно заседание. Друг депутат - Ангел Георгиев, е кандидат-кмет за Пловдив. Той беше номиниран от партията още при започване на август. „ Очакванията и анализите са, че доста от претендентите ни биха могли да доближат до балотажи и ще имаме съществено наличие в локалните парламенти. Причината е и срутва на другите партии, които вземат участие в „ сглобката “ на държавното управление “, разяснява депутатът от партията Стоян Таслаков. Според представителите на „ Възраждане “ би трябвало да се смени философията на ръководство в общините – да се върне властта в ръцете на хората посредством локални референдуми.

Българска социалистическа партия също разгласи през уикенда претендента си за кмет на Пловдив. Делегатите на Градската партийна конференция издигнаха арх. Костадин Палазов. Той ще е втори в листата за общински съветници на пловдивските социалисти. На първо място ще е някогашният депутат и сега учредителен секретар на алените Калин Милчев. На конференцията бяха одобрени и всички претенденти за кметове на региони в Община Пловдив.

===========================================

Паметникът на Съединението в Пловдив и едноименният площад, където ще се организира формалното честване по случай 138-та годишнина от Съединението на България, ще бъдат измити с шампоан през днешния ден от екипи на общинското дружество „ Чистота “. По традиция, това се прави за Празника на Пловдив - 6-ти септември. Монтирани са и над 400 нови флагове по улиците на града – 200 национални трибагреници и 200 флага на Пловдив. Всички те са ушити от Общинското общественото дружество за хора с увреждания.

================================

Шампионка по художествена гимнастика е новата Мис Велинград. 17-годишната Виктория Василева ще показа града в националния конкурс за хубост. 7-членно жури дефинира победителката в състезанието измежду 12 кандидати. Десислава Чаушева и Габриела Танева станаха подгласнички. Хубавицата Виктория е родена в Батак, само че живее във Велинград, учи в спортното учебно заведение. Тя получи короната от миналогодишната победителка в състезанието Вероника Григорова. В унисон с етно-идеята на спектакъла, който се организира през уикенда, стартира с каба-гайда и родопска ария. В първия кръг девойките бяха облечени с рокли с български шевици. И тази година събитието има своя благотворителна идея. Със събраните средства от куверти и от благотворителен търг, ще бъде подкрепят Центърът за деца и младежи с увреждания във Велинград.

Пловдивчанката Весела Тенева пък е новата Мис Родопи 2023 - Кралица на Киселото мляко. 22-годишното момиче завоюва купата в конкуренция с 13 хубавици от цялата страна, в провелият се през уикенда конкурс, част от шестия Фестивал на киселото мляко в смолянско село Момчиловци. Първа подгласничка е Васи Якова от Петрич, следвана от Симона Петрова от Димитровград, Ерика Михайлова от Момчиловци и от Антония Торкова. Торкова сграбчи премията на публиката в състезанието Мис Родопи 2023.

==================================

Катастрофа сред два товарни автомобила затруднява придвижването в региона на пътен възел Скутаре на западния обходен път на Пловдив, оповестяват от полицията. Сигналът за произшествието е получен в 9:15 ч., а по предварителни данни няма потърпевши хора. До евакуиране на двете транспортни средства от пътното платно, останалите коли се насочват по обходен маршрут през Пловдив. На място са екипи на бранш „ Пътна полиция “.

Информации на Лалка Златанова, Искра Койчева, Тина Соколова, Адриан Кулев и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР