В Областната администрация в Силистра с участието на областния управител

...
В Областната администрация в Силистра с участието на областния управител
Коментари Харесай

Търси се решение на проблем, свързан с преминаване на тежкотоварни автомобили през Силистра

В Областната администрация в Силистра с присъединяване на регионалния шеф Ивелин Статев и на неговия заместител Илиян Великов се е състояла междуинституционална българо-румънска среща по отношение на намиране на решение на казуса с прекратяване на денонощното прекосяване на тежки товарни коли край жилищни блокове в град Силистра, оповестиха от пресцентъра на Областната администрация.

Става дума за улици, които са част от европейски транспортен кулоар 7, на път за Граничен контролно-пропусквателен пункт Силистра - Кълъраш и оттова за транспорт с фериботни платформи през р. Дунав, се прецизира в известието.

В диалозите с присъединяване на представители на двете румънски компании, пренасящи товари през р.Дунав, са взели участие кметът на община Силистра доктор Юлиян Найденов; ръководителят на Общински съвет доктор Мария Димитрова; изпълнителният шеф на ИА "Морска и речна администрация " Живко Петров; представители на "Гражданска самодейност ", водени от доктор Недко Белев от Фондация "Човек, природа, здраве "; шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи гл.комисар Юлиян Караславов; представители на "Гранична полиция ", "Митници " и на АПИ ; След разменената информация, в това число за проблемите, създавани за жителите от страна на тировете (190 000 годишно), като звук, прахуляк, трептения, теренно замърсяване е станало ясно, че има декларация с искане тежкотоварните коли да не минават през града, като за задачата бъде открита опция.

Сред от дълго време подготвяните разновидности е възобновяване на спрелия активността си фериботен терминал в региона на с.Айдемир, само че ще се търсят и други благоприятни условия. Декларацията е подписана от доктор Недко Белев от Фондация " Човек, природа, здраве ", Слави Славов, проф. дин Георги Атанасов, Юлиян Желев, Иван Кулев, Марин Маринов.

В нея се споделя: "Във връзка с усложняващата се конюнктура с прекосяването на интернационален тежкотоварен трафик през територията на град Силистра и безрезултатните срещи, извършени с разнообразни институции за разрешаване на горепосочения проблем, настояваме за: 1.Предприемане на незабавни дейности от държавната власт за възобновяване активността на Фериботен комплекс - Силистра; 2.Незабавно осъществяване на решението на Общински съвет - Силистра за извеждане на тежкотоварния трафик отвън град Силистра.

Ако посочените нагоре дейности не бъдат подхванати от съответните общинска и държавна власт в период до един месец, сме подготвени за гражданско непокорство на територията на град Силистра ", се споделя в документа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР