В областна администрация Видин се проведе заседание на Областния консултативен

...
В областна администрация Видин се проведе заседание на Областния консултативен
Коментари Харесай

Видин се готви за „Ваканция Експо 2020 г.“

В регионална администрация Видин се организира съвещание на Областния съвещателен съвет по туризъм. Областният шеф Албена Георгиева приветства представителите на общините и членовете на Съвета. Тя означи, че туризмът е от изключителна значимост за икономическото развиване на региона.

На съвещанието бе разисквано присъединяване на общините от региона в интернационалната туристическа борса „ Ваканция Експо 2020 година “, която ще се състои от 13 до 15 февруари в София. Уточнено бе, че до 12 февруари общините, искащи да се включат в ревюто, следва да показват рекламни материали на изпълнителния шеф на Агенцията за районно развиване и бизнес център Евтим Стефанов.

Областният съвещателен съвет по туризъм разиска и бъдещи планове, свързани с туризма в обособените общини от област Видин. На съвещанието стана ясно, че до един месец би трябвало да започва публичната поръчка по план „ Реставрация и акомодация на Синагога – Видин в туристически обект Културен център „ Жул Паскин “. „ Това ще е още един туристически обект, който ще притегли нови туристи “, сподели заместник-кметът на община Видин Борислава Борисова. Тя изрази вяра, че реставрацията ще завърши през 2021 година Заместник-кметът на Видин добави още, че през тази година се планува организирането на два нови фестивала.

Евтим Стефанов срещна присъстващите с идна историческа възстановка на боевете по време на Руско-турската Освободителна война, в границите на която ще се включат към 200 участници. Събитието ще се организира сред 1 и 3 март наоколо до крепостта „ Баба Вида “.
 
Представителят на Комисията за отбрана на потребителите прикани общинските администрации да оказват цялостно подпомагане на жителите при подаване на документи за категоризиране на обекти.

В умозаключение Албена Георгиева пожела ползотворно осъществяване на плануваните планове и начинания. Тя изрази вяра, че положителната съгласуваност сред организациите и институциите, имащи отношение за развиването на туризма в област Видин, ще продължи и отсега нататък.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР