В Областна администрация днес се проведе среща на областния управител

...
В Областна администрация днес се проведе среща на областния управител
Коментари Харесай

Пътищата в Старозагорско в готовност да посрещнат зимата

В Областна администрация през днешния ден се организира среща на регионалния шеф Гергана Микова с представители на пътно-поддържащите компании в региона и на териториалните структури, имащи отношение към зимната поддръжка. В съвещанието участвха и зам. регионалният шеф Димитър Драчев, шефът на РД ПБЗН комисар Стоян Колев, шефът на Областно пътно ръководство Илия Златев, шефът на РУО Татяна Димитрова, ръководителите на опорни пунктове.

Републиканската пътна мрежа в Старозагорска област е с дължина към 1000 км. Обединението „ Пи Ес 2014 “ тази зима ще дава отговор за поддръжката на пътищата от първи, втори и трети клас, а „ Автомагистрали “ ЕАД и Обединение „ Магистрали 2014 “ ще почистват секторите от автомагистралите „ Тракия “ и „ Марица “ в Старозагорска област.

Първият сняг на прохода Шипка към този момент е реалност. Снежната завивка сега е към 3-4 см. От „ Пи Ес 2014 “ – компанията, която дава отговор за двата прохода, обявиха, че имат цялостна подготвеност за зимата. Техниката и изискуемите материали са обезпечени на 100%. На опорен пункт Гурково се намират 3 машини и роторен снегорин, а на опорен пункт Младежки дом в подготвеност за деяние при снеговалеж са 5 машини плюс една товарачна машина.

Отговарящите за почистването на автомагистралите компании също обявиха цялостната си

подготвеност за зимния сезон. Представителите на общините рапортуваха, че към този момент имат подписани контракти с пътно-почистващи компании и са отделили нужните средства за зимната поддръжка.

По време на срещата бе препоръчано пътят сред върховете Шипка и Бузлуджа да бъде затворен с солидни железни загради за целия зимен сезон. Мярката ще се вземе за да се избегнат произшествия като този през предходната година, когато младежи – фенове на мощните чувства, не се съобразиха със възбраната за придвижване по този път и затънаха с кола в преспите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР