В Областен информационен център-Ловеч се състоя среща на партньорите по

...
В Областен информационен център-Ловеч се състоя среща на партньорите по
Коментари Харесай

В Ловеч се проведе среща на партньори по проект

В Областен информативен център-Ловеч се състоя среща на сътрудниците по план „ Социално-икономическа интеграция на уязвими групи – интегрирани ограничения за възстановяване достъпа до обучение в гр. Ловеч “.

На срещата бе показан напредъка по плана и бяха разисквани идните действия през идващите месеци. Разисквани бяха и методите за осъществяване на дейностите в изискванията на пандемия.     Всички сътрудници показаха резултатите, които са постигнали все още.

Проект „ Социално-икономическа интеграция на уязвими групи – интегрирани ограничения за възстановяване достъпа до обучение в гр. Ловеч “ се извършва от Община Ловеч в партньорство със съдружие „ Граждански начинания – гр. Ловеч “, съдружие „ Знание “ и ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ – Ловеч. Той има за цел да сътвори ефикасен модел за устойчива социално-икономическа интеграция за хора от уязвимите групи на територията на Община Ловеч, ориентиран е към повишение качеството на живот и понижаване на бедността. В него се включват редица ограничения и действия за трайна интеграция на пазара на труда, посредством активиране на стопански неактивни лица, професионално информиране и консултиране, поощряване на предприемачество за намиране на работа, даване на образование за придобиване на професионална подготовка и основна подготвеност. Чрез реализация на заложените действия се построява интегрирана социално-здравна услуга в общността, в интензивно партньорство с неправителствения бранш, която дава опция за промоция на здравето и по-добро качество на живот на хората от уязвимите групи. Социално-икономическата интеграция е развой, който изисква продължителни и целенасочени старания по повод както на децата, по този начин и на възрастните, за да се понижи до най-малко каузи на отпадналите от обучение, като се работи и с дейното присъединяване на родителите и учениците от уязвимите групи. За задачата по взаимодопълващ метод се употребяват опциите на две оперативни стратегии – Оперативна програма РЧР и Оперативна програма НОИР.

Проект „ Социално-икономическа интеграция на уязвими групи – интегрирани ограничения за възстановяване достъпа до обучение в гр. Ловеч “ е финансиран от Оперативна Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 година и Оперативна Програма „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014-2020 година, съфинансирани от Европейския съюз посредством Европейските структурни и капиталови фондове.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР