В област Търговище е първа политическа сила на всички проведени

...
В област Търговище е първа политическа сила на всички проведени
Коментари Харесай

В област Търговище ДПС е първа политическа сила на всички избори

В област Търговище е първа политическа мощ на всички извършени избори, обявиха от партията на 11-ата отчетно-изборна конференция. Тя се състоя в регионалния град в наличието на 208 делегати от петте общини на региона. Областният ръководител Хамди Илиязов бе избран отново от участниците във форума, съобщи Българска телеграфна агенция.

Председателят на Областния съвет на Хамди Илиязов уточни, че отчетният интервал от 2021 година до момента е бил сложен, с доста и разнообразни избори, в условия на пандемия от ковид, след разрушителното земетресение в Турция, на фона на война в Украйна и инфлация у нас.

“Всички дружно, водейки се от разбирането, че критерий за триумфа на всяка партия са изборите, положихме съществени старания за реализиране на високи резултати. Работихме крепко и то освен по време на избори ”, сподели Илиязов. В отчета си той уточни съответно резултатите от парламентарните избори през април 2021 година, изключителните – през лятото, от изборите " две в едно " през ноември 2021 година, вота през 2022 година, този през 2023 година и от локалните избори през предходната година.

На всички избори е първа политическа мощ в региона – през годините има по двама народни представители, само през предходната година – един. “Проблемът беше Омуртаг – виновността не беше нито на омуртагчани, нито на регионалното управление. Някои хора от остарялото управление на се намесиха и разрушиха нашата организация в Омуртаг. Трябва да се стегнем, да се съюзим всички, с цел да можем да вървим напред ”, безапелационен бе Хамди Илиязов.

На локалния избор резултатите също са положителни, сподели регионалният водач. има кметове, определени на първи тур, в Антоново и Опака – и ръководители на общински препоръки. В Търговище има ръководител на общинския съвет, най-вече съветници и заместник-кмет. В Попово би трябвало доста да се работи, сподели Илиязов, визирайки определените двама общински съветници. В Омуртаг на изборите завоюва съперникът на, само че макар компликациите, има 10 общински съветника, добави регионалният ръководител.

“Трябва да сме близо до хората, да познаваме проблемите им и да търсим метод за решаването им. В това е смисълът на Движение за права и свободи ”, сподели Илиязов.

Избрани бяха и делегати за Националната конференция на партия.

Гости на конференцията бяха Филиз Хюсменова – заместник-председател на Народното събрание и депутат от Варна, депутатите Танер Али, определен от Пловдив, Джейхан Ибрямов – от Търговищка област, Имрен Мехмедова – член на ЦОБ на, членове и симпатизанти на партията от прилежащи райони, духовни лица. 


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР