В област Сливен местата за професионална подготовка са 65,7%, а

...
В област Сливен местата за професионална подготовка са 65,7%, а
Коментари Харесай

Местата за професионална подготовка в сливенските гимназии са 65,7%

В област Сливен местата за професионална подготовка са 65,7%, а за така наречен STEM-профили ( просвета, технологии, инженерство и математика) целевата стойност е 57,48% от общия брой места в профилирани и професионални паралелки.

Това оповестиха от регионалната администрация, която бе хазаин на среща по отношение на идното одобряване на държавния план-прием в VІІІ клас в неспециализираните профилирани и професионални гимназии, междинните и обединените учебни заведения за образователната 2024/2025 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Максималният брой паралелки в VІІІ клас за област Сливен, избрани от Министерството на образованието и науката за идната образователна година, е 54, което е с 6 по-малко от предходните 3 години. Към 9 януари 2024 година броят на седмокласниците в област Сливен е 1818.

В изявление за БТА областният шеф инж. Маринчо Христов сподели, че продължава наклонността за търсене най-много на тесни експерти, а в по-малка степен - на административен и управителен личен състав. През 2023 година съществено нараства търсенето на общи и профилирани служащи. Той изрази вяра, че със съгласуването на подобаващи ограничения и настоящите промени в просветителната система, учениците, учащи се в стадия на междинното обучение, ще излизат с нужните знания и подготовка, с цел да могат сполучливо да работят в бизнес бранша на локално равнище.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР