В област Плевен са получени 15 машини за пробно гласуване

...
В област Плевен са получени 15 машини за пробно гласуване
Коментари Харесай

15 машини за пробно гласуване са получени в Плевенско

В област Плевен са получени 15 машини за пробно гласоподаване от Централната изборна комисия. Още през днешния ден стартира и тяхното разпределяне н а общините.  

За по-големите общини се дават по две машини . Това са Плевен, Червен бряг и Долна Митрополия. Една машина ще бъде сложена във фоайето на Областната администрация, а останалите осем ще бъдат предоставени на другите по-малки общини.

Това сподели Ирена Христова, основен секретар на Областна администрация. Възможност за пробно гласоподаване на машината, която ще бъде инсталирана във фоайето на Oбластната администрация, ще имат гласоподавателите още от на следващия ден.

Христова изясни, че чиновници на администрацията по график ще демонстрират на искащите жители по какъв начин се гласоподава машинно. Това ще става от 9:00 до 12:00 и от 12:30 до 17:00 часа всеки ден без почивните дни, като се изключи 17 септември, събота, когато ще има дежурни.

Пробното гласоподаване ще е допустимо от 13 до 30 септември по график, направен от всяка община, в обитаемоте места на областta.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР