В област Плевен общинските болници декларираха готовност да поемат неусложнените

...
В област Плевен общинските болници декларираха готовност да поемат неусложнените
Коментари Харесай

В област Плевен общинските болници са готови да поемат неусложнените случаи на COVID-19

В област Плевен общинските лечебни заведения заявиха подготвеност да поемат неусложнените случаи на Коронавирус - 19, оповестиха от регионалната администрация в Плевен.

На срещата с регионалния шеф Мирослав Петров - ръководител на регионалния действен щаб за битка с ковид, са участвали ръководителите на общинските лечебни заведения, кметовете на обитаемоте места, където има такива лечебни заведения на общинска прехрана, ректорът на университета в Плевен, шефовете на УМБАЛ и РЗИ.

Всички са изразили позиция, за изгодата от разкриването на PCR лабораторията във Втора клинична база, която доста форсира процеса на диагностициране на пациентите. Лаборанти от общинските лечебни заведения ще преминат образование по какъв начин да вземат вярно проби, тъй че да не се компрометират резултатите.

Ректорът на университета, проф.Славчо Томов е уверил, че новооткритата лаборатория за проучване за ковид в Плевен ще работи и събота и неделя. Пробите за проучване се носят от РЗИ по избран график.

В почивните дни общинските лечебни заведения ще могат да носят проби на съмнителни за Коронавирус - 19 пациенти, се показва в известието.


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР