В област Ловеч ГЕРБ отново ще има най-много общински кметове,

...
В област Ловеч ГЕРБ отново ще има най-много общински кметове,
Коментари Харесай

В Ловеч и Тетевен ще има балотаж, ГЕРБ - с най-много общински кметове в областта

В област Ловеч ГЕРБ още веднъж ще има най-вече общински кметове, съобщи БНР.

В Ловеч и Тетевен ще има балотаж, а в останалите шест общини сегашните кметове завоюваха още на първи тур.

При 100% обработени протоколи в борбата за Ловеч Валентина Недялкова, издигната от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили събра 30.10% от гласовете. Срещу нея на балотаж идната неделя се изправя претендентът на обединението ИТН  / Български напредък Страцимир Петков, за който гласоподаваха 19.26% от упражнилите своя избор.

На балотаж ще бъде определен и идващият кмет на община Тетевен. Настоящият - Мадлена Бояджиева от ГЕРБ, завоюва първия тур с 35.90 на 100, а втори остана някогашният кмет до 2013 година Милен Милев, повдигнат от Движение " Напред България ". За него са дали своят вот 22.83%.

Кандидатите на ГЕРБ Иван Грънчаров в Луковит, Станимир Петков в Угърчин завоюваха безапелационно още на първи тур и ще продължат да ръководят общините си.

В Троян Донка Михайлова, издигната от Българска социалистическа партия, събра близо 80% и остава кмет за четвърти мандат.

Независимите Найден Найденов в Ябланица и Красимир Джонев в Летница също завоюваха безапелационно още на първия тур, като за Джонев това ще е седми кметски мандат на общината.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР