В област Бургас след Поморие и Созопол въвежда режим на

...
В област Бургас след Поморие и Созопол въвежда режим на
Коментари Харесай

Още пет области са на ръба, въвеждат режим на уличното осветление

В област Бургас след Поморие и Созопол вкарва режим на уличното осветяване.

" Загубите от електричество са потресаващи ", разяснява кметът Тихомир Янакиев.

226 000 лв. е сметка за ток на общината за декември при 52 000 за същия интервал през 2020 година Това е 4 пъти повече.

С 1 милион лв. е набъбнала сметката на за ток на общината, най-малко толкоз са нужни и в нейния бюджет, а няма от кое място да се вземат, защото Созопол е в възстановителен проект поради задължения.

На Крайбрежната алея осветлението е спряно напълно, а на останалите улици лампите са оставени да светят през една.

Парното в общината и общинските институции също е спряно, само че рестрикции за отоплението на детските градини и учебните заведения не се плануват.

Очаква се този понеделник ограничения за ограничение на използването на електричество да предприеме и Айтос. Там има проблем с локалната болница, в която се лекуват и пациенти с ковид. Последната сметка за ток на лечебното заведение е 28 000 лв., до момента в който преид това фактурите са били на стойност сред 12 и 13 000 лв.. Икономии са невъзможни, тъй като ще би трябвало да се затворят отделения.

Мерки за ограничение на използването на ток подхващат и в Старозагорско. Село Опан е най-малката община в региона с 3000 души. Там също се вкарва режим на уличното осветяване, написа bTV. Последната сметка за ток на общината е 44 791 лева, до момента в който преди година а същия интервал са платили 16 850 лева

Разходите за ток са обилни на фона на общинският бюджет от 6 милиона лв., в който са включени и всички обществени действия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР