В обичащата автомобилите Германия криматичните промени се превърнаха във водещ,

...
В обичащата автомобилите Германия криматичните промени се превърнаха във водещ,
Коментари Харесай

Нагласи: Разделение в Германия преди Европейските избори

В обичащата колите Германия криматичните промени се трансфораха във водещ, само че разделящ въпрос за гласоподавателите, които се готвят за евровота.
Ново изследване на Deutschland Trend за националния оператор ARD демонстрира, че 48% от респондентите са показали изменението на климата като будещо най-голяма угриженост.
От едната страна са по-младите, градски гласоподаватели, които упорстват за незабавни стъпки, с цел да станат неутрална за въглеродните излъчвания страна. От друга страна е по-старото, живеещо в провинцията потомство, чийто разцвет израсна от немската стопанска система, чиято сила идваше от въглищата и беше задвижвана от автомобилостроенетео, заяви Си Ен Ен.
„ Младите хора в този момент са доста по-ангажирани с дигитализацията “, изяснява Фердинанд Дюденхофер, шеф на Центъра за автомобилни проучвания в Дуисбург-Есен.
" Те са съвсем щастливи да получат най-новия iPhone като подарък вместо кола. "
Германия към този момент пое ангажимент за понижаване на въглеродните излъчвания през идната година с 40% по отношение на равнищата от 1990 година, 55% до 2030 година и до 95% през 2050 година Не е ясно обаче дали страната може да реализира тези цели.
Производството на сила е несъмнено водещата причина за излъчванията, а Германия даде обещание да прекрати потреблението на въглищни електроцентрали и да ги размени с възобновими енергийни източници до 2038 година Но превозът е идната водеща причина за излъчванията, а принуждаването на германците да се откажат от колите си е в центъра на политическия и културен спор на страната.
Не е чудно, че колите имат особено място в Германия.
Родина на Фолксваген, БМВ и Даймлер-Бенц страната създава 5,5 милиона леки автомобила през 2017 година, сочат данни на Агенцията за търговия и вложения на страната.
Автомобилната промишленост наема над 820 000 души и генерира към 20% от промишленото произвеждане на Германия. Аутобантите – божествен автомагистрали без ограничавания за водачи, които обичат скоростта, пресичат страната.
Но автомобилната промишленост е мощно наранена, частично заради разсрастването на интензивността за отбрана на климата, както и от следствията от " Дизелгейт ", абсурдът с излъчванията от 2015 година, който разкри, че Фолксваген, както и други, са се договорили, с цел да излъгват за равнищата на замърсяване от дизеловите коли.
Намаляването на продажбите на коли беше упрекнато за свиването на Брутният вътрешен продукт на страната предходната година, което съвсем тласна страната към криза.
" Големите сегменти от популацията към този момент са осъзнали, че изменението на климата е най-голямата опасност. Тъй като светът се насочва към понижаване на излъчванията, производителите на коли трябваше да трансформират предходните си модели. И всички те се отдалечиха от старите политики, " сподели автоанализаторът Дуденхофер.,
" И Фолксваген и Мерцедес, както и БМВ и даже доставчиците обявиха, че желаят да станат неутрални във връзка с климата. Нямаме различен избор, с изключение на да минем из;цяло на зареждане с електричество. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР