В Обединеното кралство традиционните финансови институции затегнаха позицията си по

...
В Обединеното кралство традиционните финансови институции затегнаха позицията си по
Коментари Харесай

Крипто инвеститорите във Великобритания масово сменят банките си – ето защо

В Обединеното кралство обичайните финансови институции стегнаха позицията си във връзка с пазара на криптовалути.

Докладите сочат, че някои банки са стигнали до закриване на сметки, свързани с централизирани тържища или компании, участващи в действия, свързани с криптовалути.

Според отчет на Recap, оповестен на 19 октомври, се разкрива, че 38% от основаните в Обединеното кралство вложители в криптовалута са предпочели да сменят банката, най-много в отговор на по-строгите политики в региона на криптовалутите .

В отчета се акцентира, че световната принуда против крипто промишлеността е провокирала тези строги банкови ограничения, подбудени значително от опасенията за високорискови вложения, измами и пране на пари.

Съобщава се още, че банковите политики през 2023 година са включвали блокиране на транзакции към и от централизирани тържища, налагане на капиталови предели и закриване на сметки на клиенти, които интензивно вземат участие в търговията с цифрови активи.

Тези ограничения провокираха възходящо неодобрение в част от крипто общността, което накара съвсем двама от всеки петима запалянковци да сменят доставчика си на банкови услуги.

Тази наклонност алармира за възходящо търсене на банкови услуги, които са по-благоприятни за криптовалутите. Тя идва в миг, когато отдадените на криптовалутите запалянковци интензивно търсят такава еластичност.

Банките, които показват по-голямо пригаждане и еластичност към криптовалутите, могат да се възползват от разрастващия се пазар за своите услуги. Според информацията, че от Recap означават, че Revolut се е трансформирала във водеща “ “.

Сред другите институции в листата са Monzo, Nationwide, First Direct, Royal Bank of Scotland, HSBC, Natwest, Capital One, Starling Bank, Halifax, TSB Bank, Santander и Barclays.

Макар че всяка от тях има свои лични политики във връзка с криптовалутите, консенсусът е, че те обезпечават по-благоприятна среда за транзакции с цифрови активи, разнородни благоприятни условия за търговия и вложения, което се прави оценка високо от крипто вложителите.

Търсенето на банки, които да са по-благоприятни за крипто, трансформира финансовия пейзаж в Обединеното кралство – наклонност, която заслужава нараснало внимание поради евентуалното си влияние върху финансовия бранш.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР