В Обединеното кралство има твърде много нискоквалифицирани работници мигранти и

...
В Обединеното кралство има твърде много нискоквалифицирани работници мигранти и
Коментари Харесай

Британският министър на вътрешните работи: Имаме твърде много нискоквалифицирани мигранти

В Обединеното кралство има прекалено много нискоквалифицирани служащи мигранти и доста огромен брой задгранични студенти, които постоянно водят със себе си подвластни хора. Това съобщи новият английски министър на вътрешните работи Сюела Брейвърман в изявление за вестник „ Сън “, представено от Ройтерс.

По думите й новото държавно управление на премиера Лиз Тръс има за цел да се придържа към изборното заричане от 2019 година за понижаване на чистата миграция.

Финансовият министър Куази Куартенг сподели на 23 септември, че държавното управление се стреми да преразгледа имиграционната политика като част от проект за стимулиране на растежа, откакто бизнес групи се оплаках, че разпоредбите след Брекзит са прекомерно ограничаващи, изключително за нископлатени работни места.

Брейвърман обаче сподели, че намаляването на миграцията е цел, споделяна от всички висши министри на Тръс.

„ Имаме прекалено много нискоквалифицирани служащи, които идват в тази страна “, сподели тя. „ Също по този начин имаме доста огромен брой студенти, които идват в тази страна, и имаме в действителност огромен брой подвластни лица “, добави тя.

„ Тези хора идват тук, само че не постоянно работят или пък работят на нискоквалифицирани работни места и не способстват за растежа на нашата стопанска система “, добави тя.

От януари 2021 година на множеството служащи би трябвало да се заплащат минимум 25 600 паунда годишно, с цел да може работодателят да спонсорира тяхната виза, което основава проблеми за работодателите в браншове като селското стопанство, хотелиерството и някои производства, където по-ниските заплати са нормални.

Броят на служащите от Европейски Съюз е намалял, само че това се компенсира от увеличението на броя на служащите отвън Европейски Съюз, изключително от Индия. Нетната миграция към Англия възлиза на общо 239 000 през годината до юни 2021 година, сочат най-новите данни на Службата за национална статистика.

Брейвърман също сподели, че желае да ограничи опцията на мигрантите да оспорват депортиране на съображение, че са били подложени на насилствен труд или трафик на хора, прочут във Англия като „ съвременно иго “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР