В Ню Йорк започна дългоочакваният процес срещу Хоакин Гусман, известен

...
В Ню Йорк започна дългоочакваният процес срещу Хоакин Гусман, известен
Коментари Харесай

Започна процесът срещу Ел Чапо

В Ню Йорк стартира дълго чаканият развой против Хоакин Гусман, прочут като Ел Чапо. Прокуратурата го упреква, че е ръководел най-големия наркокартел в света от 1989 до 2014 година и че е вкарвал кокаин в Съединени американски щати дневно на стойност 10 милиона $, написа "Гардиън ".
Но при започване на процеса юрист на обвинения съобщи пред журито, че прокуратурата се е заловила за "мита Ел Чапо ", с цел да отклони вниманието от изгубената "война против опиатите ". Адвокатът добави, че клиентът му е изкупителна жертва, а не действителният водач на картела Синалоа. Адвокат Джефри Лихтман счита, че мексиканските управляващи, в това число сегашни и някогашни президенти, са получили подкупи, с цел да защитят Исмаел Замбада, прочут като Ел Майо - различен наркотрафикант, който към момента се търси.
Гусман влезе в съда в 09,30 часа във вторник, облечен с мрачно наследник костюм и вратовръзка. Той се опита да се приближи до брачната половинка си Ема Коронел, само че беше спрян от защитата в съда.
Той беше екстрадиран в Съединени американски щати през 2017 година, с цел да дава отговор, че през последните 25 години е стоял отпред на най-могъщия наркокартел в света. Освен за търговия с дрога, Ел Чапо ще дава отговор и за убийства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР