В Ню Йорк се проведе среща между външните министри на

...
В Ню Йорк се проведе среща между външните министри на
Коментари Харесай

Украйна, Полша и Великобритания обсъдиха противопоставяне на Русия

В Ню Йорк се организира среща сред външните министри на Украйна Дмитро Кулеба , Полша Збигнев Рау и Англия Джеймс Клевърли. Министрите се срещнаха в тристранния формат на Украйна, Полша и Обединеното кралство, който беше учреден тази година в Киев. Това оповестиха от пресслужбата на Министерството на външните работи на Украйна.

Ръководителите на дипломациите координираха стъпките за противопоставяне на съветската експанзия в подтекста на оповестяването на частична готовност на руснаците за продължение на войната на Руската федерация против Украйна.

След срещата министрите одобриха взаимно изказване:

Министрите се съгласиха:

- да продължи твърдата поддръжка на Украйна от Полша и Англия в противодействието на съветската експанзия до успеха на Украйна;

- създаване на оферти за дълготрайна поддръжка за Украйна, с цел да й помогне да предотврати и отблъсне бъдещи атаки;

- да развива тристранното съдействие, по-специално за подсилване на отбранителните качества на трите страни и източния фланг на НАТО.

„ Министрите осъдиха по-нататъшното активизиране на сили в Русия, което единствено изключва опцията за определяне на мир “, се споделя в изказването.

Прпомняме, на 21 септември Владимир Путин се обърна към народа по федералните телевизионни канали, в което разгласи " частична " готовност в Русия и " поддръжка " за референдумите в окупираните територии.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР