В Ню Йорк отвори врати ресторант, който предлага вечеря за

...
В Ню Йорк отвори врати ресторант, който предлага вечеря за
Коментари Харесай

Ресторант в Ню Йорк предлага вечеря насаме

В Ню Йорк отвори порти ресторант, който предлага вечеря за клиенти, искащи да се хранят безусловно сами, само че без да се усещат неудобно поради шумни компании на близките маси. Заведението е част от верига японски заведения за хранене, предлагащи обичаното на мнозина по света ядене рамен.

Маса за двама или повече? Не, благодаря! За тези, които обичат японска храна, само че не желаят никой да нарушава идилията им над чинията - това е идеалното място. В този ресторант уединението на хранещия се е обезпечено. Със специфични сепарета - общо 46 на брой, отделящи всеки клиент от останалите.
Кайла Коупланд, представител на ресторанта: Това е оригиналност даже в Япония. Идеята беше да създадем ресторант със сепарета, където хорат се концентрират върху усета на храната, без да се разсейват от ситуацията в близост. Давам си сметка, че това опонира на обичайния американски метод на хранене - ние постоянно се храним дружно с други хора и не обръщаме изключително внимание на ястието. При нас е таман противоположното.
Посетителите освен избират да нямат компания, само че в ресторанта им се дава опция да се нахранят, без въобще да влязат в допир с друго човешко създание. Поръчката се дава, като се попълня формуляр, по този начин наличието на сервитьор става ненужно, както и даването на бакшиш.

Раменът, който се сервира тук, е с бульон от свинско месо и китайски нудъли. Ястието е китайско, само че придобива голяма известност в Япония. Има и доста вариации. Тук клиентът ще може да показва желанията си за сол, плътност и добавки, още веднъж в писмена форма.
Кайла Коупланд, представител на ресторанта: Много хора желаят просто да си отдъхнат, изключително в случай че живеят в огромните градове, непрекъснато заобиколени от тълпи. За интровертите това е доста изморително, а тук е парадайс за тях.
Веригата има 77 ресторанта, най-вече в Япония, само че се пробва да стъпи устойчиво и на американския пазар.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР