В Ню Йорк - на срещата на върха за мир,

...
В Ню Йорк - на срещата на върха за мир,
Коментари Харесай

Бойко Борисов изрази искрената съпричастност на българския народ към идеалите на Нелсън Мандела в централата на ООН

В Ню Йорк - на срещата на върха за мир, по случай 100-годишнината от рождението на Нелсън Мандела, министър председателят Бойко Борисов се разгласи за стабилно развиване, което по думите му е ключът към посрещането на актуалните световни провокации:

" Когато приказваме за обществена правдивост и развиване тук, в централата на Организация на обединените нации, не можем да не споменем устойчивото развиване. Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през първата година на актуалната година постави обилни старания за реализиране на прогрес и консенсус сред страните членки по главните посоки в тази област. Гордеем се, че в този интервал беше признат мандатът на Европейски Съюз за започване на договаряния за подписване на ново съглашение за партньорство с 79 страни от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн. Преговорите имат за цел съвременно и динамично партньорство с тези страни като значим инструмент за справяне с световните провокации от битката с бедността и неравенството до насърчаването на мира, сигурността и устойчивия напредък на всички. "

Срещата на върха за мир означи и 70-годишнината на Всеобщата декларация за правата на индивида. Статуя на Нелсън Мандела беше открита в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк:

" Като показвам най-дълбока респект към политическото дело и общочовешкото и духовно завещание на великия Нелсън Мандела, бих желал на това тържествено честване да удостоверявам най-искрената съпричастност на Република България към неговите идеали за независимост, пълноправие и правдивост в връзките сред хората на всички места по света. ", съобщи министър председателят Борисов в централата на Организация на обединените нации.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР