В Ню Йорк хиляди са очевидците на невижданата до тогава

...
В Ню Йорк хиляди са очевидците на невижданата до тогава
Коментари Харесай

Терорът на 11 септември отблизо

В Ню Йорк хиляди са очевидците на невижданата дотогава офанзива на фона на Статуята на свободата, която се намира наоколо. Някои от тях са българи.

Преди 20 години Иван Георгиев е в офиса си в южната кула на Световния търговски център. Той вижда удара на първия аероплан в северната кула. Първоначално си помисля, че е повреда.

По същото време, от другата страна на улицата, Николай Златарев е на работа в офиса си. Петър Калинков пък не подозира нищо и излиза от спирката на метрото, която се намира тъкмо под кулите-близнаци.

Първото нещо, което ми направи усещане, беше невероятното количество офисна хартия, която лети в близост. Погледнах нагоре и видях провалите на една от кулите “, описа той.
Снимка: bTV
Съпругата на Иван - Лора вижда това от метрото, на път за работа.

„ Може би това е всред най-големите ми кошмари към момента – по какъв начин хората на високите етажи стояха на прозорците и след време скачаха надолу – явно отивайки към гибелта си “, спомня си той.

Николай съумява да се измъкне от другия излаз на големия небостъргач, в който работи. Метрото на Лора стопира спешно и тя към този момент е по улиците на Манхатън.

„ Обърнах се и се пробвах да тичам обаче краката ми се подкосиха и паднах на земята. В същия миг двама индивида, от двете ми страни даже не ги видях кои са, ме хванаха и ме сложиха и ми споделиха „ би трябвало да бягаш от тук, не може да стоиш тук “, спомня си тя.

Минути по-късно се срутва и северната кула. По това време брачната половинка на Петър е вкъщи с дребната им щерка.

„ Няма по какъв начин да се свържа с него с изключение на посредством работния му телефон. Съответно той не дава отговор на работния си телефон. Светът ти внезапно се унищожава. Бил е толкоз спретнат и в този момент настава някакъв безпорядък “, описа тя.

Разказват, че 20 година по-късно нещата са доста разнообразни, а Съединени американски щати е безусловно са разграничени на половина.
Снимка: bTV
„ Просто би трябвало да се бориш, да вървиш напред и да се опитваш да оставиш зад тила си, каквото неприятно има и да гледаш за хубавото “, прибавиха Иван и Лора.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР