В Ню Брънзуик, Канада, се разгърна необичайна кампания - местните

...
В Ню Брънзуик, Канада, се разгърна необичайна кампания - местните
Коментари Харесай

Най-странните протести

В Ню Брънзуик, Канада, се разпростра необикновена акция - локалните поданици се борят за запазването на покритите мостове за целувки, най-популярните места за сантиментални срещи. "През 1953 година в нашата провинция имаше 340 такива уреди, в този момент те са единствено петдесет и осем. Само през последните 12 години загубихме шест ", споделя пред изданието North Shore News Реймън Баучър. Сега той е на 74 и не има намерение да се помири с обстоятелството, че кътчетата за влюбени изчезват.

Покритите мостове се асоциират като места за срещи, тъй като подсигуряват известно усамотение - по тях рядко минават коли, тъй че двойките могат да се любуват на слънчевите лъчи, струящи през солидните дървени греди. Недоволните даже сътвориха асоциация, призоваваща за възобновяване и опазване на въпросните уреди като една от дребното забележителности в провинцията, която притегля туристи. Организацията от време на време инициира митинги, само че все пак покритите дървени мостове не престават да бъдат заменяни със стоманени и бетонни на фона на непрекъснатите разногласия кой материал е по-здрав.

Според Дан Тингли, инженер-конструктор в Wood Research and Development Ltd., при подобаваща поддръжка дървените мостове могат да служат също толкоз дълго, че и повече от техните аналози от други материали. Основният проблем е, че към този момент държавното управление на провинцията не може да си разреши да харчи внушителна част от бюджета си за качествения им ремонт и реституция. И до момента в който се търсят благоприятни условия за финансиране, покритите мостове се разрушават, а локалните поданици не престават да се бунтуват.

Мостовете за целувки безспорно са приветлив обект за отбрана, само че има и други. През 2004-а в Съединени американски щати се появи група деятели, отстояваща правата на морските свинчета. Те бяха недоволни, че за котките и кучетата са основани многочислени приюти, а за гризачите - не. Обединението Critter Connection сътвори личен център за тяхното избавление и рехабилитация, където одобряват изоставени и заболели животни. Организацията съществува и до ден сегашен и с нейна помощ към този момент няколко хиляди морски свинчета са намерили нов дом.

През 2009-а в Индия дами проведоха акция, само че не протестна, а в поддръжка на правото си да честват Деня на влюбените. Това се случи, откакто деятели на индуистката националистическа група "Шив сена " нападнаха на 14 февруари заведение в град Мангалур, с претекста, че отбелязването на Свети Валентин "омърсява " индийската просвета. В отговор на нападението група дами проведоха акцията Pink Chaddi, в чиито рамки изпратиха в офиса на "Шив сена " 2 хиляди дамски розови гащи.

През 2011-а в белгийската столица Брюксел се състоя необикновен протест. Поводът за него бе напълно общоприет - фермерите стачкуваха против намаляването на изкупните цени на млякото. Действията им обаче бяха радикални - те изведоха на улиците на града солидно количество крави и започнаха да пръскат служителите на реда с мляко напряко от виметата им. Наред с това хвърляха пилешки трупове, горейки гуми и сено.

През предходната година креативният ентусиазъм на белгийските агропроизводители стигна още по-далеч. Докато стачкуваха още веднъж против занижените цени, те докараха селскостопанска техника на площад "Шуман ", в непосредствена непосредственост до постройките на Еврокомисията и Съвета на Европейски Съюз, и разпръснаха един звук изсъхнало мляко благодарение на вентилатори.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР