В няколко общини в страната бяха преустановени учебните занятия заради

...
В няколко общини в страната бяха преустановени учебните занятия заради
Коментари Харесай

Вижте кои училища останаха затворени заради снега

В няколко общини в страната бяха прекратени образователните занятия поради усложнената пътна конюнктура. До доста от учебните заведения и детските градини достъпът е усложнен.
Учениците в община Лозница няма да учат до сряда в това число, заяви началникът на Регионалното ръководство на образованието в Разград Ангел Петков. Ваканцията е оповестена със заповед на кмета на общината. Трите дни няма да се отучват, ще се преструктурира образователният материал, посочи Петков.
Учебни занятия единствено през днешния ден няма да се организират и в три села в община Кубрат – Равно, Юпер и Бисерци.
В четири учебни заведения в Русенска област няма да има образователни занятия през днешния ден, заяви началникът на Регионалното ръководство по обучение Росица Георгиева. Причината е влошената метеорологична и пътна конюнктура. До селата Червена вода, Пиргово и Мечка не е съумял да стигне учебният рейс, неприятно е ситуацията и в Сваленик. В Семерджиево пък занятията са понижени, поради спиране на тока.
Обилният снеговалеж стана причина тази заран кметът на Оряхово Росен Добрев да издаде заповед, с която анулира образователните занятия в цялата община до 1 март. Причината е извънредно тежката зимна конюнктура на всички места в общината. Имаме преспи по 2-3 метра. Най-тежко е ситуацията в село Селановци, където няма и ток “, сподели кметът на Оряхово.
Заради влошената метереологична конюнктура през днешния ден и на следващия ден са анулирани образователните занятия в осем образователни заведения на територията на две силистренски общини - Тутраканска и Главинишка, оповестиха от Регионалното ръководство на образованието. В Главиница не работят и детските градини, а в Тутракан има дежурни групи.
От на следващия ден също в границите на два дни ще бъдат прекратени образователните занятия и в учебните заведения в община Дулово.
Училища в две общини в област Шумен също са прекратили образователните занятия поради неприятното време.
В община Венец зимната конюнктура е усложнена. Заради навявания е затруднено придвижването, по тази причина част от учениците, които пътуват от обитаемоте места до учебно заведение "Н. Й. Вапцаров " в общинския център, не са съумели да дойдат. Затова образователният развой се прекратява до сряда, заяви кметът Нехрибан Ахмедова. Останалите две учебни заведения в общината - в селата Ясенково и Изгрев, ще продължат заниманията си с възпитаници. Цяла седмица пък детските градини в общината няма да работят, тъй като справката сочи, че има доста малко деца.
Във връзка с усложнената зимна конюнктура, ниските температури и невъзможността за осъществяване на естествен образователен развой в учебните заведения и детските градини на територията на община Каолиново кметът Нида Ахмедов разгласи за неучебни 27 и 28 февруари за всички учебни заведения на територията на общината. Детските градини няма да работят до 2 март. На разнообразни места в останалите общини са свикани спешните щабове, с цел да се реши дали да бъде оповестена изключителна почивка.
Училища във Варненска област оповестиха дървени ваканции. Със заповед на кмета на Суворово Павлин Параскевов вторник и сряда са оповестени за неучебни дни за учениците в града и в Чернево и Николаевка. Очаква се ваканции да бъдат оповестени и в общините Аксаково и Вълчи дол.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР