В няколко области на страната от днес се въвеждат нови

...
В няколко области на страната от днес се въвеждат нови
Коментари Харесай

Нови ограничения влизат в сила в няколко области

В няколко области на страната от през днешния ден се вкарват нови противоепидемични ограничения поради възходяща заболеваемост от Ковид-19, написа БНР.

В Пловдив обектите на закрито, където се влиза със зелен документ, би трябвало да работят на 50% от потенциала си. Работното време на игрални зали, казина, обекти за хранене и развлечения става от 5 до 22 часа. От Сдружението на заведенията са безапелационни, че няма да се съобразят с новите ограничавания.

От РЗИ увериха, че контролът ще бъде засилен. Ще се ревизират също комерсиалните обекти от вид мол, където има възбрана за визити на малолетни без компаньон. Ще се следи и какво е натоварването на линиите на градския превоз. Там където се откри, че има скупчване на хора, ще бъдат пускани в допълнение рейсове, увериха от Община Пловдив.

В Благоевградска област ограничаващите ограничения ще бъдат в действие 2 седмици. Заведенията и нощните клубове ще работят с половината от потенциала и площта си, само че нямат ограничавания в работното време. В цялата област се затварят езиковите и други просветителни центрове и школи, както и пенсионерските клубове. Преустановява се организацията и провеждането на екскурзии в страната, музикални събития, фестивали и събори.

Спортните събития се организират без аудитория и при строго съблюдаване на ограниченията за сигурност, в това число с авансово тестване. Големите търговски обекти се задължават да управляват входовете и броя на посетителите, с цел да няма скупчване. Във всички затворени пространства, както и на откритите пазари носенето на маски е наложително. Работодателите би трябвало оптимално да провеждат за чиновниците си работа от разстояние. От през днешния ден всички възпитаници са в междусрочна почивка, само че вечерният час в региона за тях остава 20 часа.

До сряда детските градини в Силистренска община затварят порти поради нараснала заболеваемост от ковид. Въвеждат се и редица противоепидемични ограничения на територията на цялата област Силистра.

В Бургас се лимитира до 50 на 100 публиката на културни и спортни събития. Забранява се малолетните да посещават търговски центрове и заведения без аставник.

В област Добрич се не разрешава до 6 февруари визитата на малолетни в търговски центрове, кина и заведения без аставник.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР