В няколко града в Хърватия днес са организирани шествия против

...
В няколко града в Хърватия днес са организирани шествия против
Коментари Харесай

Протести срещу правото на аборт в Хърватия

В няколко града в Хърватия през днешния ден са проведени шествия срещу абортите под мотото " Шествие за живот ", съобщи Танюг.

В столицата Загреб участниците слушаха песни на рок музиканта националист Марко Перкович Томпсон, а един от мъжете носи тениска с поздрава на пронацисткия усташки режим " За дом спремни " /За родината готови/, предава Българска телеграфна агенция.

Пред колоната на шествието, в което участваха и католически свещеници и монахини, бяха седнали няколко активистки за правото на аборт, облечени в тениски с петна, напомнящи кръв. Полицията ги предизвести да се отдръпват от пътя на шествието, само че откакто отхвърлиха, бяха отстранени наложително.

" Ние с нашите кървави облекла демонстрираме какво би станало, в случай че забранят абортите. Нито страната, нито църквата могат да ни наредят да раждаме ", обявиха активистките, които бяха обсипани с обиди от участниците в шествието.

" Шествие за живот " бе проведено през днешния ден и в Спит и Задар.

Преди шествието в Задар бяха разлепени некролози с текст: " Вечна памет на дамите, умряли поради лекарското позоваване на съвестта и осъществяването на аборт при рискови условия ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР