В няколко града на страната отново въздухът е мръсен. Това

...
В няколко града на страната отново въздухът е мръсен. Това
Коментари Харесай

Най-замърсен е въздухът в Благоевград

В няколко града на страната още веднъж въздухът е замърсен. Това демонстрират данни на индикатора " Air Quality`` на Европейската организация по околна среда. Най-замърсен е въздухът в Благоевград. Само за последните 24 часа над 3 пъти е превишена среднодневната норма.

Благоевград

В Благоевград няма централно парно отопление. Повечето семействата се отопляват на твърдо гориво, което е един от главните замърсители на въздуха.
На въглища и дърва... Живея в къща и по-лесно се отоплява. Трябва хората да имат по-високи приходи, тъй като когато имаш по-висок приход можеш да си позволиш и на газ и на други неща.Имаме частна гора и от там си берем, за това и ни излиза малко по-евтино. Иначе в случай че ги купуваме на борсата край. Може би щяхме да търсим друга опция.  Благоевград е измежду градовете с най-мръсен въздух през последните 4 дни Благоевград е измежду градовете с най-мръсен въздух през последните 4 дни
В няколко града на страната още веднъж въздухът е замърсен. Това демонстрират данни на индикатора "Air Quality'' на Европейската комисия. Най-мръсен е въздухът...

В Благоевград Специализираната болница за белодробни болести е цялостна. Пълни са и белодробните отделения в другите 2 лечебни заведения, а всеки ден в профилираната одобряват по 10-ина нови пациенти.
доктор Петър Георгиев, шеф на болница за белодробни болести в Благоевград: Има нови хора, младежи, които не са толкоз повредени от пушене, само че ето в този момент поради този смог и някоя зараза и развиват бронхо конвулсия. Тоя бронхо конвулсия в случай че не се излекува добре може да премине в астма, или в продължителен бронхит, от там хронична белодробна болест.
За справяне с казуса с мръсния въздух от общината през тази година са заложили повече пари за измиване на улиците. Смяна ще има и на рейсовете от градския превоз, като новите ще бъдат на газ или електрически.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР