В няколко големи американски града, които по време на пандемията

В няколко големи американски града, които по време на пандемията ...

Отпадат ограничения заради Covid-19 на места в САЩ.

В няколко големи американски града, които по време на пандемията от COVID-19 се превърнаха в горещи точки със заразени, започва разхлабване на мерките срещу разпространението на заразата, предаде БНР.
Милиони американци се готвят за дълъг уикенд за деня за почит към загиналите военнослужещи, който е в понеделник. Очакванията са за пълни с хора улици, паркове и плажове. Здравните власти обаче продължават да приканват към избягване на тълпи и стоене вкъщи.
Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо обяви, че първата фаза на рестарта може да започне следващата седмица ако броят на смъртните случаи намали. Надеждата е първо да отвори района на Лонг Айлънд.
В Ню Джърси бяха отворени места за забавление на открито, като броят на хората, които могат да се събират там бе увеличен от 10 на 25.
Сваляне на някои рестрикции също бе обявено във Върмонт, Тенеси и Северна Каролина Но в Мичиган губернаторът Гречен Уитмър обяви, че заради възможност от втора вълна от заразени действието на заповедта за стоене по домовете се удължава до 12 юни.
Това се очаква да доведе до повече протести в щата след като по-рано симпатизанти на президента Доналд Тръмп критикуваха остро предприетите мерки, съобщава БГНЕС.
Продължава траурът в страната заради големият брой смъртни случаи. Вчера президентът Доналд Тръмп призова губернаторите да отворят храмовете в страната.
Тръмп към губернаторите: Отворете църквите, веднага (ВИДЕО)

Източник: actualno.com