В няколко държави членки фундаменталните за ЕС права са под

...
В няколко държави членки фундаменталните за ЕС права са под
Коментари Харесай

Европарламентът призова всички държави членки да ратифицират Истанбулската конвенция

В няколко страни членки фундаменталните за Европейски Съюз права са под опасност. Насилието и дискриминирането по отношение на дамите към момента сa проблем, а европейските институции не са задоволително ефикасни в отбраната на върховенството на закона и европейските полезности.
 До пет години затвор за домашно принуждение, оферират депутати  Светият Синод: Слава на Бога, че Конституционният съд спря Истанбулската спогодба  Кабинетът отдръпна Истанбулската спогодба, референдум няма да има
Toва излиза наяве от незаконодателна резолюция на Екологичен потенциал, призната на настоящата парламентарна сесия и публикувана от пресцентъра на институцията. Резолюцията бе подкрепена с 390 гласа " за ", 153 " срещу " и 63 " въздържал се ".

В текста депутатите приканват европейските институции да оценят до каква степен има господство на закона в страните членки и да осъдят наложените върху свободата на изложение ограничавания, както и нарушаването на правата на мигрантите и търсещите леговище.

Текстът жигосва всички форми на принуждение против дами и приканва членките, които още не са утвърдени Истанбулската спогодба (сред тях е и България - б.р.), да го създадат " без закъснение ".

Евродепутатите сигнализират и за спазване на правовата страна и по-точно против практиката в някои страни членки да се разхлаби разделянето на управляващите и независимостта на правосъдната система.

Друг акцент в документа е сободата на словото , което би довело до съществени пречки пред проверяващата публицистика и свободните медии.

Ресзолюцията осъжда и словото на ненавист  по адрес на мигрантите и подема на крайнодесни придвижвания. Депутатите акцентират потребността от битка против възхода на антисемитизма и ислямофобията, както и упорстващата стигма и дискриминация по отношение на гейовете, лесбийките, бисексуалните, трансексуалните и интерсексуалните хора в Европейски Съюз. Изразява се и страдание, че на процедура липсва придвижване, работещо за интеграцията и правата на ромите.

В умозаключение Екологичен потенциал приканва Съвета на Европейски Съюз да постави завършек на настоящия застой в промяната на Регламента от Дъблин. Насърчават се националните органи да улеснят даването на филантропични визи на хората, търсещи интернационална протекция. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР