В някои училища във Варна и областта действат клубове за

...
В някои училища във Варна и областта действат клубове за
Коментари Харесай

В някои училища във Варна има клубове за работа с родители

В някои учебни заведения във Варна и региона работят клубове за работа с родители. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Варна Венцеслава Генова, шеф на Регионалното ръководство на образованието (РУО) във Варна. През образователната година са проведени и разисквания на проблеми от всекидневието нa учебно заведение посредством включване на родителите в ситуационни игри, добави Венцеслава Генова.
" Проведени са форми на вътрешна подготовка за сполучливо взаимоотношение на педагогическите експерти с родителите. Всички сме обединени към това, че фамилията има съществена и водеща роля за възпитанието на децата. Но просветителните институции подкрепят възпитанието на деца и възпитаници посредством образователно-възпитателен развой, за което е належащо да се реализира единодушие, единодушие като всяка от страните извършва своите отговорности поредно, прецизно, редовно и отговорно. Неотменната характерност на този развой е съдействието сред семейство и просветителна институция ", уточни Венцеслава Генова.
По думите ѝ вследствие на постъпилите в Регионалното ръководство на образованието във Варна претенции от общините за оказване на поддръжка и методическа помощ при реализирането на тази концепция акценти са сложени върху приобщаване на незаинтересованите родители към просветителната среда, мотивация на родителската общественост за сполучливо взаимоотношение при решение на зародили проблеми, създаване и осъществяване на стратегия за работа с родителите.
" Отчитаме една добра педагогическа процедура, която се показва в края на първия образователен период. Родители участваха на открит урок в ОУ „ Ангел Кънчев “ във Варна. В края на първия период отчетохме и резултатите от завършилите тематични и настоящи инспекции на Регионалното ръководство на образованието във Варна с открояване на мощните позитивните страни и страните, по които би трябвало да бъдат подхванати ограничения за възстановяване, с цел да можем в края на образователната година да отчетем осъществяване на районните и националните политики ", съобщи Венцеслава Генова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР