В някои страни, разхлабили карантината, се наблюдава нов ръст на

...
В някои страни, разхлабили карантината, се наблюдава нов ръст на
Коментари Харесай

СЗО предупреждава: Вирусът не си е отишъл, може да удари отново

В някои страни, разхлабили карантината, се следи нов растеж на случаите на ковид и хората там би трябвало да продължат да съблюдават защитните ограничения, а управляващите в това време - да продължат тестирането на популацията, съобщи през днешния ден Световната здравна организация, представена от Ройтерс.

Епицентърът на пандемията сега е в страни от Централна, Южна и Северна Америка и изключително в Съединени американски щати, сподели говорителката на СЗО Маргарет Харис.

" В някои страни - не приказвам особено за Европа, някои хора поясняват разхлабването на рестриктивните мерки, на ограниченията за обществено разграничаване, като знак, че епидемията е завършила. Не, тя не е завършила и няма да завърши, до момента в който към момента има вирус някъде по света ", акцентира тя, говорейки на брифинг в Женева.

Харис се спря и на демонстрациите в Съединени американски щати след убийството на Джордж Флойд преди 10 дни и предизвести, че протестиращите би трябвало да вземат ограничения против заразяване, с цел да защищават както себе си, по този начин и останалите и още веднъж повтори най-важните правила за персонална хигиена в тази ситуация.



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР