В някои случаи сланината може да ни помогне да свалим

...
В някои случаи сланината може да ни помогне да свалим
Коментари Харесай

Сланината - шанс и да не надебелеем при умерена консумация

В някои случаи сланината може да ни помогне да свалим килограми, само че единствено при доста деликатна консумация. Това съобщи диетологът Елена Соломатина в изявление за радио " Спутник ", съобщи БГНЕС.
Сланината в публичното схващане се смята за един от най-вредните артикули. Всичко е поради съвсем 100 процентовото наличие на скотски мазнини, чиято консумация е обвързвана с нещо нездравословно. Това обаче е неправилно мнение, споделя Соломатина. Според нея, тайната е в количеството и метода на консумация на сланина или свинска мехлем.
" Сандвич от пълнозърнест самун със свинска мехлем и пресни зеленчуци съвършено ще задоволи глада ви. Можете даже да отслабнете с такава храна. След подобен сандвич дълго по-късно няма да желаете да ядете нещо висококалорично като въглехидрати или сладкиши. В това отношение свинската мехлем е прелестна ", сподели диетологът.
Струва си да се помни обаче, че свинската мехлем е доста висококалоричен артикул самичък по себе си. Ако го употребявате като ограничител на апетита, би трябвало да не прекалявате с количествата.
" Това е доста калоричен артикул. Той е 100 % мазнини. Обикновено с цел да ограничите апетита си за сладко би трябвало да консумирате не повече от 10-30 грама. В това количество има повече биологично дейни субстанции, в сравнение с в маслото. А за хората, склонни към наднормено тегло и всеки, който към този момент е повишил холестерола си, целесъобразното количество е не повече от 10 грама дневно ”, поучава Соломатина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР