В някои райони на Великобритания, където има голямо количество „плашещи”

...
В някои райони на Великобритания, където има голямо количество „плашещи”
Коментари Харесай

Духовете вдигат цената на имотите

В някои региони на Англия, където има огромно количество „ плашещи” къщи, цената им е скочила над два пъти по отношение на останалите. Данните са за последните 10 години, сочи проучване на най-голямата ипотечна компания на Острова – Halifax.

Средната цена на къща, в съседство с тази на ковчежника на Йорк, в която се допуска, че има призраци на римски бойци, се е повишила от 236 090 EUR през 2009 година до 579 790 EUR през настоящата. Това е растеж от 150%. Почти двойно са се нараснали цените в региона на Хем Хаус в Ричмънд – още едно печално известно място с привидения. Средната цена към днешна дата е 1.32 млн. EUR, което е растеж от 97%. Дворецът Хемптън Корт, който се счита, че се населява от духа на съпругите на Хенри VIII Джейн Сиймур и Катрин Ховърд – също са повишили цените на парцелите в региона. Средната стойност към известната забележителност от епохата на Тюдорите е повишена със 72% от 2009 година до през днешния ден.

Макар цените на жилищата в някои „ зловещи” региони да порастват по-бързо от междинния ритъм за страната, то това не е общата картина, разясняват анализаторите на Halifax. Така да вземем за пример, парцелите в Дувър, където е ситуиран едноименния палат (бел. ред. един от най-посещаваните в страната), за последното десетилетие е повишил цената си едвам с 49%. Средните цени на жилищата в региона са с 35% по-ниски от тези в Кент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР