В някои от последните си изследвания американските учени твърдят, че

...
В някои от последните си изследвания американските учени твърдят, че
Коментари Харесай

Горещата вода и защо е препоръчително да я пием на гладно

В някои от последните си проучвания американските учени настояват, че гореща вода на празен корем обезпечава многочислени изгоди за здравето. Според Health Line би трябвало да пием най-малко 227 грама дневно от нея. Започването и завършването на деня с чаша гореща вода усилват възможностите ни да се насладим на множеството от изгодите ѝ за здравето. Да забележим някои от тях.

Облекчава запека

Запекът е постоянно срещан стомашен проблем, който е резултат от малко до никакво придвижване на червата и нормално е породено от липса на вода в тялото. Жените са по-склонни към хормонален дисбаланс, чийто непряк резултат е запек. А пиенето на гореща вода заран ни оказва помощ да се оправим с него, пишат от Medical Daily.

Подобрява кръвообращението

В нервната система има мастни натрупвания, които могат да бъдат отстранени посредством изпиване на чаша гореща вода. Тя промива токсините и усъвършенства кръвообращението, като разхлабва мускулните тъкани.

Подпомага отслабването

Пиенето на гореща вода покачва телесната температура. Освен това усъвършенства метаболизма на тялото, като му разрешава да гори повече калории.

Успокоява болката

Горещата вода понижава болката в матката, породена от менструални конвулсии. Тя усъвършенства капилярната циркулация и отпуска мускулите на стомаха и матката.

Предотвратява преждевременното стареене

Според Life Hack, натрупването на отрови в тялото ни кара да остаряваме по-бързо. Прави ни и по-уязвими към болести. Горещата вода промива тези отрови и възвръща кожните кафези. В резултат на това кожата ни е по-еластична и без признаци на прибързано стареене.

Помага да заспим

Пиенето на топла вода преди лягане успокоява нервите, което прави тялото ни по-отпуснато и ни оказва помощ да заспим по-лесно, заключват от Medical Daily. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР