В някои от най-засегнатите от коронавируса страни в Европа всекидневният

...
В някои от най-засегнатите от коронавируса страни в Европа всекидневният
Коментари Харесай

Епидемията в Европа затихва, но: Вирусът още е тук и е смъртоносен

В някои от най-засегнатите от ковид страни в Европа всекидневният брой на умрелите и на новозаразените продължава очевидно да понижава и е неведнъж по-нисък от дните в разгара на епидемията. Навсякъде обаче редом с последователното разпределяне на карантинните ограничавания не престават терзанията и предизвестията за допустима втора вълна на заболяването. Както сподели през днешния ден шефът на Главното ръководство по опазване на здравето на Франция Жером Саломон, " вирусът още е тук и е гибелен ".

В Испания три следващи дни броят на умрелите се задържа под 100. Снощи, да вземем за пример, министерството на опазването на здравето заяви за 83 умряли през последните 24 часа. Смъртните случаи от началото на епидемията в Испания са към този момент 27 778. За едно денонощие инфектираните са се нараснали с 295 до общо 232 хиляди.

Испанското държавно управление обаче изиска от Народното събрание да удължи до 7 юни периода на изключителното състояние с аргумента, че това е единственият законов метод локалните управляващи да постановат карантиинни ограничения.

Испанските управляващи вкарват от на следващия ден наложително носене на защитни маски от хората над шестгодишна възраст на улицата и на публични места като магазините, когато не е допустимо съблюдаване на обществена отдалеченост от два метра. Мярката не се отнася за хора със затруднено дишане и хора, които имат друга сериозна причина да не носят маски. Текстът на заповедта не конкретизира какви наказания ще бъдат налагани на тези, които не я съблюдават.

От 4 май маските бяха наложителни в публичния превоз. Решението за наложително носене на маски е в съгласие с управляващите на испанските райони, които имат пълномощия в областта на опазването на здравето.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР