В някои части на Варна отново улици и булеварди се

...
В някои части на Варна отново улици и булеварди се
Коментари Харесай

Порой превърна улици във Варна в кални реки


В някои елементи на Варна още веднъж улици и булеварди се трансфораха в кални реки след минала стихия. В други по същото време беше жежко лято, съобщи БНР. 

Непроходими за негативно време станаха бул. " Цар Освободител ", улица " Прилеп " в региона на ВиК и други места във Варна, над които се изсипа пороят. Невъзможно за жителите се оказа и стоенето на спирките за градския превоз.

50 литра на квадратен метър единствено за час са паднали в събота – 28 юли, в Балчик. Това заключи през днешния ден зам. кметът по строителството Димитрин Димитров във връзка избилата канализация в Мелницата и на други места в крайбрежни обекти. 

Съоръженията не са проектирани за толкоз доста вода за подобен къс интервал време, разяснява още той претрупаната канализационна система в града и наводнени асансьорни шахти в публични обекти.

Пороят през уикенда изрови тук-там асфалт и тротоари в Балчик, наводни мази, проби покриви, провокира свличания на улични настилки във вилната зона. Има случаи на пропаднали подпорни стени – на ул. " Раковска " и ул. " Ал. Стамболийски ". Опасните пътни сектори ще бъдат в незабавен порядък обезопасени, увери Димитрин Димитров.

На телефон 112 са подадени редица сигнали – за липса на ток, стечение на фекални води, изкъртени стълби.

Приземни класни стаи в учебно заведение „ Св.св.  Кирил и Методий “ се наводниха още в петък, когато паднаха 24 литра на квадрат за час и половина. Днес пожарникари отводняват асансьорната шахта на общинската болница.

Прясно ремонтираните след един от пороите дупки в село Каменар, още веднъж са зейнали след дъжда в събота. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР