В някои аптеки в София има минимални количества на витамин

...
В някои аптеки в София има минимални количества на витамин
Коментари Харесай

Алармират за намаляване на наличностите на витамин D

В някои аптеки в София има минимални количества на витамин D, съобщи за Българска национална телевизия ръководителят на Асоциацията на притежателите на аптеки Николай Костов.

По думите му липсва и витамин C, даже и на ампули.

До няколо дни се чака да свършат и елементарните термометри, предвижда Костов.

От Българската асоциация на търговците на едро с медикаменти, означават, че понижават наличностите на витамин D в складовете. По думите им се търсят се различни дребни снабдители.

Очаква е огромно количество " Вигантол " през месец април ".

От БАТЕЛ оповестяват, че са подхванали всички ограничения за осигуряане на непрекъснатост на доставките на медикаменти и медицински произведения до лечебни заведения и аптеки. Прилагат се проекти за работа в изключителни обстановки. Взети са ограничения за отбрана на здравето на чиновниците.

От организацията твърдят, че в сегашния миг непосреден риск за дефицит на медикаменти вследствие на проблеми с доставката на дейни вещества, не са установили.

Компаниите разполагали с задоволителни наличия за угаждане на националното ползване.

" Европейските страни да се въздържат от налагането на рестрикции за свободното придвижване на лекарствени артикули и медицински произведения ", приканват от асоциацията.

От БАТЕЛ настояват,че могат да доставят единствено това, с което разполагат и приканват за обезпечаване на количествата лекарства и медицински произведения от производителите, нужни за потребностите на популацията в България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР