В НС продължава обсъждането на доклада, изготвен от временната комисия

...
В НС продължава обсъждането на доклада, изготвен от временната комисия
Коментари Харесай

Десислава Атанасова към ПП: Никой вече не ви вярва! Връщайте мандата и не губете времето на България!

В Народно събрание продължава разискването на отчета, направен от краткотрайната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия към подписването и прекратяването на меморандума с „ Gemcorp ” по време на кабинета „ Петков “.

Дебатът минава главно в нападки и обвинявания сред ГЕРБ, по чието искане беше основана комисията, и „ Продължаваме промяната “. От ГЕРБ имат съществени терзания, че меморандумът за Gemcorp и IP3 корпорейшън не са прекъснати и България ще търпи съществени финансови вреди. От Политическа партия изрично отхвърлят тези подозрения.

Асен Василев отхвърли обвиняванията на ГЕРБ, че е договорил затваряне на въглищните централи
Венко Сабрутев още веднъж разясни, че меморандумът е представлявал единствено капиталово желание, а основател за прекратяването му е бил тогавашният министър председател Кирил Петков:

„ Меморандумът е необвъзващ документ. Става въпрос за писмо за капиталово желание. Меморандумът е към този момент преустановен без наказания за българската страна. IP3 и Gemcorp нямат, наблягам, нямат искания към Българската страна. Това беше доказано в писмена форма от двете компании и от Министерство на енергетиката. Няма открити финансови или други вреди за страната “.

Десислава Трифонова от ГЕРБ, която беше ръководител на краткотрайната комисия, уточни, че по времето на държавното управление на Кирил Петков, с изключение на подозрения за далавери и обири, капиталовата политика в страната е била слаба. По думите ѝ за 7 месеца кабинетът Петков е привлякъл директни задгранични вложения единствено за 43 милиона евро. Лидерът на парламентарната група Десислава Атанасова съобщи че Политическа партия неслучайно е изгубила изборите и е най-добре да върне мандата, тъй като няма да може да сформира кабинет

„ Няма да може да извършите държавно управление! Връщайте мандата и не губете времето на България. Никой към този момент не ви има вяра! Това би трябвало да ви стане ясно и то ще ви стане ясно напълно скоро. Сбогом дилетанти!

„ Няма какво да кажете, с изключение на в този момент да ги лъжете за нещо друго и след 6 месеца отново историята ще покаже, че вие сте от неверната страна “, отговори Асен Василев от Политическа партия.

Политическите разногласия към меморандума и цялостната политика на първите две политически сили не престават и сега. Докладът на краткотрайната комисия предлага ДАНС и Министерски съвет да подхващат по-нататъшни дейности

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР