В новото си видео Наталия от Natali‘s Beauty разказва за

...
В новото си видео Наталия от Natali‘s Beauty разказва за
Коментари Харесай

Чудните свойства на какаовото масло

В новото си видео Наталия от Natali‘s Beauty споделя за многочислените изгоди от какаовото масло. Този прелестен естествен артикул оказва помощ против изгаряния, стрии, за лъчезарен загар, за по-силен имунитет, като ароматерапия и защо ли още не!
 какао Thinkstock/Getty Images
За меки устни

Истината е, че устните ни се напукват освен през зимата, поради студа, само че и през лятото, поради високите температури. Чудесен метод да ги подхраним е, като използваме какаово масло за омекотяването на устните ни. То също така има и успокояващо средство, което значи, че прибавя предпазен пласт на хидратация на устните.

Срещу изгаряния

Какаовото масло е отличен избавител на кожата в случаи на изгаряния. Разтрийте малко количество чистo какаово масло върху кожата, само че авансово се уверете, че не съдържа алкохол, аромати/парфюми или други добавки, които могат да доведат до по-висока сензитивност и възпаляване на кожата.

Как да се сдобием с съвършен загар?

Спешно при бръснене

Ако нямате пяна или крем за бръснене, какаовото масло може да ви свърши чудесна работа. И защото елементарно се топи под топлата вода, след това няма да имате терзания, че самобръсначката или каналът ви са се запушили. Загребете малко количество какавото масло тъкмо преди бръснене, с цел да предотвратите нарасналата сензитивност на кожата, която всекидневно се появява след обезкосмяването. След душ също можете да намажете кожата си с каковото масло, защото топлината отваря порите и оказва помощ на продуктите да всмукват по-добре в кожата.

3 лесни трика за кожа като кадифе с билки и масла

Срещу стрии

Ако качвате и сваляте килограми незабелязано или кожата ви е просто предразположена към стрии, какаовото масло е измежду най-хубавите лекове. За жал обаче постоянно то е много скъпо и ще ни излезе прекомерно солено, в случай че се мажем единствено с какаово масло. Ето за какво ви предлагам една страхотна рецепта за домакински лек против стрии с какаово масло.

Нужни са ви: Какаово масло и кокосово масло в съответствие 1:1 по 3 супени лъжици + 3-4 капки лавандулова есенция.

Разбъркайте добре и мажете всяка заран и вечер със сместа. Какаовото и кокосовото масло омекотяват кожата и оказват помощ в заглаждането на стриите, а лавандуловата есенция от своя страна придава мирис, а и има способността да предизвиква клетките да се регенерират.

Какаото подтиква паметта

За лъчезарен загар

Ако желаете да придобиете здравословен и лъчезарен загар, какаовото масло е вашето решение! Оказва се, че в действителност какаово масло има в доста смазки за загар, само че да си го кажем – от органичното по-хубаво няма!

Повишава имунитета

Много проучвания демонстрират, че съществуването на полифеноли в какаовото масло спомага за подсилването на имунната система и битката с възпаленията. Освен това спомагат за усилване на имунната ни система. Използването на какаовото масло може да се понижи възпалението като цяло и да помогне с хормоналния баланс и здравето на мозъка- всичко това, до момента в който работи като асистент на имунната система.

Още изгоди от какаовото масло – вижте във видеото!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР