В новото издание на предаването "Домът на футбола" по DIEMA

...
В новото издание на предаването "Домът на футбола" по DIEMA
Коментари Харесай

Тони Здравков: Настроението ми е добро, дано го предам и на футболистите

В новото издание на предаването "Домът на футбола " по DIEMA SPORT гостува новият треньор на Ботев Враца - Антони Здравков. Наставникът показа страстите си по отношение на новото си предизвикателство и изрази готовността си да промени резултатите на отбора.

"Настроението у мен е обикновено. Когато един човек работи там, където желае, и където счита, че може да си прави работата добре, би трябвало да се усеща добре. Не съм тук за първи път, познавам ситуацията и хората. Работил съм с футболистите и считам, че настроението ми е положително и ще се трансферира и върху момчетата. Те изпитват скрупули сега, не се усещат добре, тъй като резултатите са незадоволяващи ", съобщи Здравков.

Тони Здравков съобщи, че една от главните задания пред щаба му ще бъде да се снабди с оптималния брой футболисти, с които да построи конкурентноспособен състав.

"Всеки един от футболистите има качества, откакто играят в А група. Някои от тях са играли в положителни тимове. Преминали са през неуверени интервали, като този сега, само че все пак считам, че имат капацитет. Да, малцина са, това е една от дилемите пред мен и щаба ни. Практиката ми е посочила, че най-добре се работи с 22-ма полеви и трима вратари. "

Здравков удостовери, че се е чул с някогашния ментор на врачани - Сашо Ангелов, само че не пожела да показа детайлности от диалога им.

"Той ми звънна, аз не съумях да му подвигна и по-късно му върнах позвъняването. Това, което говорихме, не би трябвало да излиза от нас двамата. Това са вътрешни неща, от кухнята на тима. "

"Разликата сред нас двамата в подготовката е в един съставен елемент. Аз залагам повече на скоростната издръжливост, на интензивната подготовка. Да, силата също участва, само че не в такава степен, в каквато е при Сашо Ангелов. Това е схващане на треньора. Няма по-хубава и по-лоша, просто това е метод на работа. "

"Единственото, което ме тормози в тима, е че имаме много контузени футболисти. Хората, на които мога да разгадавам, са малко. Това ще докара до доста промени в стартовите позиции. "

Повторният дебют на Тони Здравков като ментор на врачани ще бъде против ЦСКА в дуел от 17-и кръг на efbet Лига. А наставникът има много мемоари с "червения " клуб, измежду които най-запомнящият се е мачът във Враца, в който Здравков бе изпъден от скамейката поради буйната си реакция след отсъдена дузпа в интерес на съперника. Той взе картоните на рефера Александър Костадинов, като хвърли аления по него, а жълтия скъса на части.

"Такава неточност не се не помни. Избухнах с право, само че малко прекалих. Нещата стояха на живот и гибел за Ботев Враца. Всяка точка бе витално нужна. Когато се получиха несправедливите моменти и имаше друго виждане на обстановките, реагирах много бурно ", съобщи треньорът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР