В ново проучване на Mastercard, оповестено днес, граждани от 11

...
В ново проучване на Mastercard, оповестено днес, граждани от 11
Коментари Харесай

Ново проучване на Mastercard откроява удобството като водещо предимство на електронното банкиране

В ново изследване на Mastercard, оповестено през днешния ден, жители от 11 европейски страни споделят своето виждане за това за какво цифровите нововъведения и решения са значима част от бъдещето на финансовите услуги и търговията. Изследването на настройките на клиентите на банки в Европа демонстрира, че удобството е най-важното преимущество за потреблението на електронно банкиране, като основни фактори са спестяването на време (70%) и лесната приложимост (59%). Шест от 10 европейски консуматори приветстват цифровите решения и имат вяра, че дигитализацията на банковата промишленост я прави по-удобна и по-сигурна.

Mastercard е основен мотор и сътрудник в даването на цифрови решения. Компанията работи с над 30 нови електронни банки, измежду които N26, Holvi, Monzo и доста други от целия свят. Като световен софтуерен водач в разплащателната промишленост Mastercard оказва помощ на всичките си сътрудници да развиват насочени към клиентите, комфортни и надеждни цифрови решения.

Като дава софтуерно ноу-хау, световна инфраструктура, артикули и мрежа за финансовите институции, Mastercard разполага с експертизата да поддържа всички банки и финтех компании, без значение дали са нови или към този момент открити на пазара, които би трябвало да направляват цифровата промяна на промишлеността.

Хавиер Перез, президент на Mastercard за Европа, разяснява: „ Като софтуерна компания, работеща в разплащателната промишленост, ние от дълго време сме се съсредоточили върху стимулирането на скоростта и мащаба, с който навлизат нововъведенията. Важно е да не вкарваме нововъведения самоцелно, а в резултат от разбирането на потребностите и упованията на нашите сътрудници и техните клиенти за потреблението на цифрови заплащания от всяко устройство. Това изследване акцентира, че потребителите желаят лесни и сигурни решения за своите банкови потребности и са доста отворени към цифрови артикули, в случай че те усъвършенстват услугите. Ние одобряваме тази наклонност и се гордеем, че сме желан сътрудник от новите европейски банки, поради нашите новаторски и надеждни решения. Същевременно, продължаваме да поддържаме обичайните институции в процеса на създаване на най-хубавата инфраструктура във все по-дигитализиращата се среда. "

Иновациите водят нови клиенти

Изследването демонстрира още, че лоялността на клиентите към актуалната им банка е относително ниска: съвсем половината от потребителите в Европа (49%) декларират, че в избран миг ще обмислят прекосяването към електронна банка. Особено ниска е лоялността на потребителите в Германия: 27% обмислят да сменят обслужващата ги банка в границите на идващите 12 месеца. Най-високо доверие в актуалната си банка показват холандците: едвам 7% декларират, че имат намерение да я заменят с друга, а 52% са безапелационни, че ще я запазят.

Наред с това, европейските консуматори имат вяра, че процесът на цифровизация във финансовата промишленост ще засегне и банковите клонове. Две трети считат, че клоновете на банките ще продължат да съществуват след 10 години, само че с понижена бройка. Около 6% пък са уверени, че физическите банкови клонове ще изчезнат в границите на този интервал.

Други заключения от изследването са:

- На въпроса какво биха трансформирали потребителите в настоящата си банка, в случай че имат тази опция, първият им отговор е „ улеснение ", като под това клиентите схващат продуктите им да са „ налични на всички места, както и лесни за прилагане " (42%).

- Вторият най-често срещан отговор е гъвкавостта и 24-часово обслужване (27%).

- Повече от 85% употребяват цифрови банкови услуги (онлайн или мобилни) най-малко един път месечно, а 38% даже го вършат на дневна и седмична база.

- Най-активните консуматори са британците (54%), следвани от холандците (51%) и шведите (47%), употребяващи електронно банкиране на дневна до седмична база, за разлика от едвам 26% от швейцарците и 27% от унгарците, които заемат последните места от изследваните пазари.

Mastercard като водещ сътрудник за цифровите банки в цяла Европа

Процесът на цифровизация във финансовия бранш разчита на партньорства, резултат, който също е бележит от европейските консуматори в изследването, отдадено на електронното банкиране. Повече от 75% от респондентите в проучването декларират, че правят оценка Mastercard като верния сътрудник за банките.

Един от най-големите сътрудници на Mastercard в региона на мобилното банкиране е N26. След като започва в Германия, N26 към този момент работи на 17 пазара и е водещата мобилна банка в Европа. „ Всичко, което вършим, е концентрирано върху последните новости, с които можем да отговорим на потребителските потребности. Технологиите играят жизненоважна роля за постигането на тази цел ", споделя Валентин Щалф, съосновател и изпълнителен шеф на N26. „ За нас беше предизвикателство да намерим сътрудници, които имат цифрова и затова гъвкава инфраструктура, създаваща неповторимо прекарване за потребителите. Още в самото начало ние разпознахме Mastercard като динамичен състезател на пазара, отворен към новите артикули и технологии. Да получим качествени решения от известна марка, която е в крайник с най-новите постижения и в това време разполага с световна мрежа, беше като да ударим джакпот. Mastercard е най-хубавият сътрудник, на който можехме да се надяваме, с цел да изградим първата мобилна банка в Европа. "

Mastercard дава на N26 решения за обработка на данни и излъчвания, които са от значително значение за предлагания на клиента артикул. Наред с това, Mastercard съветва N26 за механически решения, свързани с платежните услуги. Като един от иноваторите в тази област, N26 има за цел да цифровизира всички артикули и услуги, предлагани от обичайните банки.

Друг образец е Holvi - компания, която предлага електронно банкиране на микро бизнесмени. Финландската компания стартира своята активност посредством решение на ежедневните проблеми на независимо заетите лица, свързани с тяхното финансово ръководство. Освен това, тези микро предприятия постоянно изпитват компликации в приемането на подобаваща поддръжка от обичайните банки. С цел да се трансформира в желана институция за финансови услуги за микро бизнесмени и дребни предприятия в Европа, Holvi оказва помощ на своите клиенти да пестят време, пари и да ръководят по-ефективно бизнеса си. От 2016 година Holvi Business Mastercard реализира директна връзка с услугите на банката и разрешава на клиентите на Holvi да са имат надзор над финансите си в действително време. „ За нас е значимо да работим с сътрудници, които заслужават доверие. Нашата задача е да предоставяме на клиентите си банкиране без граници в цифровата епоха - Mastercard не познава граници и работи по целия свят, тъкмо както нашите клиенти ", споделя Анти-Юси Соминен, изпълнителен шеф на Holvi.

*За изследването на електронното банкиране в Европа

Проучването е извършено от Innofact AG по поръчка на Mastercard. 11 915 са попълнените анкетни карти от 11 европейски страни: Италия (1084), Германия (1081), Испания (1081), Франция (1088), Англия (1090), Полша (1082), Холандия (1083), Швеция (1082), Швейцария (1088), Унгария (1076) и Русия (1080). Респондентите са набрани от Innofact посредством онлайн панела entscheiderclub.de и панели на интернационалните сътрудници. Анкетираните са на възраст над 18 години.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР