В ново изследване, публикувано в списание Nature Medicine, международен екип

...
В ново изследване, публикувано в списание Nature Medicine, международен екип
Коментари Харесай

Около 1 милион смъртни случая в Латинска Америка са причинени от екстремни температури

В ново проучване, оповестено в списание Nature Medicine, интернационален екип от откриватели пресмята, че близо 900 хиляди смъртни случая сред 2002 и 2015 година са породени от рисковите температури в огромните градове на Латинска Америка.

За да преценяват какъв брой тъкмо хора са умряли от рискови горещини или от рисков мраз, откривателите изследват данните за смъртността сред 2002 година и 2015 година, получени от регистрите на 326 града с население над 100 000 души в девет страни от Латинска Америка.

Те пресмятат средноденонощните температури и правят оценка температурния диапазон за всеки град въз основа на набор от данни за атмосферните условия. Ако гибелта е настъпи или в 18-те най-горещи или в 18-те най-студени дни, те я свързват с рисковите температури.

Използвайки статистически модел, откривателите съпоставят риска от гибел в доста горещите и студени дни с риска от гибел в днине с умерени температури. Те откриват, че в латиноамериканските мегаполиси близо 1 милион смъртни случая...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР