В новият център тези над 200 души, които сте днес

...
В новият център тези над 200 души, които сте днес
Коментари Харесай

Борисов посочи най-големия ни кусур, отказал "Фолксваген" ВИДЕО

В новият център тези над 200 души, които сте през днешния ден сте наша горделивост и неслучайно сте определени. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на откриването на инженеринг център в София.

„ Не единствено традициите, просто българският мозък е подобен новаторски. Джон Атанасов неслучайно пръв се сети да програмира компютрите и то в сфери, които могат единствено да ни радват – самоуправляващи се коли, електрически коли, това, което е за бъдещето “, добави Борисов.

„ Искам да благодаря на моя сътрудник, другар и зависещ и след това мой шеф като държавен глава Росен Плевнелиев за това, че не си седна в държавния безвъзмезден офис и безвъзмездна кола, която има до живот, а продължи да прави това, за което преди време го харесах. Той беше един от визионерите в държавното управление и продължава да го прави и в този момент.



Разбира се, връзките с Германия, господин дипломат, са обичайни, те са учредени на правилото на взаимната полза, а ние постоянно сме се славели със своята дисциплинираност, това което и вие притежавате.

Вчера беше срещата на държавното управление с американската комерсиална банка, с американския дипломат. Чухте какви оценки даде за бизнес климата, за отношението и за това, което се случва в България, колкото и да не е прелестно за нашите политически съперници.

Преди една седмица на пловдивския панаир и съветският дипломат даде същата оценка, а през днешния ден и посланика на Германия, който е един извънредно ерудиран човек и единствено дни в България е намерил тънките, слаби, само че прочувствени неща за българина, което желае да чуе “, сподели още министър председателят.



„ За „ Бош “, многомилиардна компания, да приказвам няма смисъл, тъй като вие прелестно я знаете. Тук преди 7-8 години бяха военни казарми, аз служех в Плевен, само че Плевнелиев е бил тук, докара ме на това забутано, затънтено място се построи това, което виждате през днешния ден.

Може би сте видели по какъв начин и деца спортуват на тенис кортовете, а и се прави просвета, вършат се велики неща и продължава да се построява “ добави още Борисов.

„ Само преди няколко дни във Варна КБС, една от най-големите, световни институции и група в Европа редуцира доста от офисите си и се реалокира във Варна, където отново стотици работни места, висококвалифицирани, добре платени и много българи, които са работили в чужбина сходна работа стартират да се прибират по родните места.

Попитах в този момент споделиха ми 20-30 индивида са се върнали, с цел да работят в „ Бош “ тук “, уточни министър-председателят.

„ Действително напъните ни стартират да се възнаграждават, тъй като на 100 метра от тук е аутосорсинг центъра на Световната банка. Малко по-надолу ще бъде един от 8-те суперкомпютъра, които и вие ще можете да употребявате 24/7. Неслучайно България беше определена.

Сигурно над 250 автомобилни фабрики има в България и даже от „ Фолксваген “ още не са се произнесли. Ние имаме единствено една уязвимост, че съблюдаваме европейските правила, това беше открито като недостатък за България. Всичко, което беше належащо ние сторихме и се надявам, че решението ще е такова “, разяснява още Борисов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР