В новият си доклад за развитието на световната икономика, Международният

...
В новият си доклад за развитието на световната икономика, Международният
Коментари Харесай

МВФ повиши прогнозите си за растежа на световната икономика

В новият си отчет за развиването на международната стопанска система, Международният валутен фонд (МВФ) покачва прогнозата си за международната стопанска система. Световната стопанска система влиза в новата 2018-та година, набирайки обороти. В новият бюлетин „ Перспективи за развиване на международната стопанска система “ прогнозата за темпа на растеж е преразгледан до 3,9 %, както през 2018, по този начин и през 2019 година.

Това е с 0,2 процентни пункта повече от октомврийската прогноза от предходната година и с 0,2 % повече от настоящите ни оценки за растеж на международната стопанска система през предходната година, това декларира основният икономиста на фонда Maury Obstfeld.

Правителството на всяка страна през днешния ден би трябвало да си зададе три въпроса. Първият е по какъв начин може да увеличи икономическата успеваемост и равнището на произвеждане в дълготраен проект? Вторият – по какъв начин може да поддържаме устойчивостта и обсега, тъй че актуалният напредък да не приключи с внезапно закъснение или даже с нова рецесия? Трето – по какъв начин може да се убедим в това, че разполагаме с нужните политически принадлежности за превъзмогване на идващият спад?

В бюлетина се прави обзор на аргументите за сегашния напредък в международната стопанска система. От МВФ обаче считат, че този напредък, колкото и да е удобен надали ще се трансформира в нов стандарт, както и, че е съпроводен със средносрочни опасности за утежняване на обстановката. Виждаме няколко аргументи за подозрения в дълготрайния темперамент на настоящата динамичност, които в избрана степен са отразени в средносрочните ни прогнози за растеж.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР