В новия Общински съвет на Плевен най-много са икономистите –

...
В новия Общински съвет на Плевен най-много са икономистите –
Коментари Харесай

В новия Общински съвет на Плевен най-много са икономистите

В новия Общински съвет на Плевен най-вече са икономистите – 16 съветници. Сред определените общо 41 общинари в локалния парламент има и трима учители, двама адвокати и един студент по право, двама лекари. Професионалното разнообразие продължава с инженери, висшисти с филантропични профили, с земеделско обучение и други Това заяви през днешния ден избраният отново доскорошен ръководител на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев.
Той напомни, че в новия локален парламент имат свои представители 9 партии и обединения. ГЕРБ завоюва 10 мандата, Българска социалистическа партия за България – 8, Местна коалиция Демократична България – Обединение /СДС,БЗНС/ - 7, Вътрешна македонска революционна организация - Разузнавателна служба на ФРГ – 4, БДЦ – 4, АБВ – 3, Движение за права и свободи – 3, Движение Гергьовден – 1, и „ Воля “ - 1 мандат.
Доайен на Общинския съвет е доцент доктор Евгения Бързашка – Христова от Демократична България – Обединение /СДС,БЗНС/. Тя е шеф е на Медицинския лицей в Плевен и шеф на Клиника по клинична токсикология при Университетската болница в града.
20-годишният Васил Петков (ДПС) е най-младият общински консултант. Той е студент по право.
За трима от общинските съветници това ще е четвърти мандат, за други трима ще е трети, а за 15 съветници – втори, а за останалите 20 съветници – първи мандат.
Жените в този локален парламент са 9, а мъжете – 32-ма.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР