В новия мандат предстои да проведем големия разговор, който водят

...
В новия мандат предстои да проведем големия разговор, който водят
Коментари Харесай

Герджиков: В новия мандат предстои големият разговор за развитието на СУ

В новия мандат следва да проведем огромния диалог, който водят всички университети по какъв начин да се развива Алма матер, тъй като технологиите напреднаха доста, а ние не съумяваме да наваксаме. Това разяснява в отговор на БГНЕС избраният отново ректор проф. Анастас Герджиков. „ По целия свят се води диалог по какъв начин студентите да получават съответни познания, умения и да бъдат гъвкави цялостен живот “, добави Герджиков.
На въпрос за разговора с страната, Герджиков съобщи, че до момента е бил доста добър, макар че на моменти е имало и информационни недоразумения. „ Реформата във висшето обучение е единствената доста сполучлива промяна в този вид сфери. МТСП и здравното министерство поставят доста старания, само че срещат такива спънки, че промени на процедура няма за разлика от висшето обучение “, съобщи Герджиков.
Той беше избран отново с поддръжката на 254 от членовете на Общото заседание. Старият-нов ректор съобщи, че задачите в новия 4-годишен мандат са свързани с повишението на държавната дотация, личните доходи на висшето учебно заведение, усъвършенстване на разноските, обезпечаване на спомагателни средства за 60% нарастване на заплатите, средства за поправки и поддръжка на сградния фонд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР