В новия филм Джурасик Свят за разлика от компютърната графика,

...
В новия филм Джурасик Свят за разлика от компютърната графика,
Коментари Харесай

Джурасик свят: Рухналото кралство - представите за динозаврите са замръзнали на ниво 1993 г.

В новия филм " Джурасик Свят " за разлика от компютърната графика, на която се отдава първостепенно значение, визиите за динозаврите са замръзнали на равнище 1993 година, написа Наука OFFNews, базирайки се на Live Science.

Когато Тиранозавър Рекс си отвори устата в новия филм, земята потреперва. Но дали в действителност по този начин е звучал T. rex?

Меките тъкани нормално се унищожават, преди да се фосилизират, тъй че има малко доказателства за анатомичните структури, които биха могли да оказват помощ на палеонтолозите да възстановят същинските звуци, издавани от изчезналите динозаври. 

Във кино лентата обаче гласът на Т. rex наподобява на лъвски плач. Малко евентуално е динозаврите да са звучали като бозайниците, по-скоро са издавали звуци сходни на тези на птиците или влечугите, към които те са по-тясно свързани. Всъщност, някои динозаври може да са произвеждали нискочестотни буботещи звуци като крокодилите, съгласно изследване, оповестено през октомври 2016 година в списание Nature.

А какво да кажем за близката връзка сред велосиратор на име Блу и откривателя на динозаврите Оуън Грейди (Крис Прат)? Досега не са открити доказателства за междувидови съюзи сред динозаври и други животни. Но учените откриват удивителни следи за общественото държание на динозаврите, непокътнати във вкаменелостите, които демонстрират, че динозаврите пазят яйцата си, живеят в фамилни групи и даже извършват брачни танци, като мъжките стържат с нокти скалите, с цел да впечатлят женските.

Без подозрение да се видят живи динозаври на огромния екран е вълнуващо и филмът " Джурасик Свят: Рухналото кралство " припомня на публиката, че тези невероятни същества в миналото са бродили по земята. Но науката през днешния ден знае повече за динозаврите, откогато се появи филмовата поредност и ще продължи да натрупа познания. Така че е извънредно време и визията за динозаврите във филмите " Джурасик свят " да са в крайник с напредъка на палеонтологията.

За страдание концепциите на основателите на кино лентата са се " фосилизирали " при започване на 90-те години.

Още четете на Наука OFFNews .
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР