В новия епизод на уеб експеримента , влогърът Цецо показва

...
В новия епизод на уеб експеримента , влогърът Цецо показва
Коментари Харесай

Нетрадиционни рецепти за 5 лева на ден

В новия епизод на уеб опита, влогърът Цецо демонстрира няколко ексцентрични и забавни предписания , които са освен доста вкусни, само че и доста потребни. Ето кои са те:

Кимчи – обичайно корейско ядене

Кимчи е доста потребен за стомаха, защото той е натурален пробиотик . Полезността му е толкоз известна, че корейците свързват дълголетието и хубостта с лечебните свойства на кимчи.

Необходими артикули:

Зелка (китайско зеле
Морков
Скилидка чесън
Сладък червен пипер
Лют червен пипер
1 с.л. брашно

Може да добавите зелен лук, джинджифил или различен зарзават по избор.

Ето по какъв начин да си го приготвите:

Нарязваме на едро зелката и настъргваме морковите. Посоляваме щедро, с цел да извлечем огромна част от водата на зелето.

На слаб котлон слагаме съд с вода, в която слагаме лъжица брашно (в истинската рецепта се поставя оризово, само че бялото българско брашно също би ни свършило страхотна работа). Добавяме сладостен, пикантен червен пипер и една скилидка чесън. Оставяме сместа да се сгъсти.

През това време измиваме нарязаните зеленчуци от солта и към тях прибавяме към този момент сгъстената примес. Оставяме да ферментира 3-4 дни на стайна температура. Необходимо е всеки ден единствено да проверявате бурканите и да притискате зелето, тъй че постоянно да е потопено в маринатата. След като ферментира, би трябвало да го сложим в хладилника, с цел да спрем ферментацията. Най-хубавото е, че по-късно 2-3 седмици може да си хапваме от него.-->

Важно: Не изхвърляйте краищата на зеленчуците, които няма да ползвате, те ще ви свършат страхотна работа в идната рецепта.

Пилешки костен бульон – вълшебният балсам.

В костния мозък има доста потребни мазнини и протеини. Както може би знаете, в костите има доста хранителна стойност. Костите са богати на субстанции като калций, колаген, желатин, които са потребни освен за стомаха, само че и за косата, ноктите и кожата.

Необходими артикули: Пилешки кости

Слагаме пилешките кости да заврат, след което изхвърляме водата и прибавяме нова. Към тях Цецо прибавя всички останки от зеленчуци, които не употребява при правенето на кимчи – кочана от зелето, краищата на морковите. Добавяме и скилидка чесън. Можем да овкусим с подправки по желание. След като всичко заври, оставяме за към 6 часа да къкри на слаб огън.
 бульон ThinkStock/Getty Images
Време на подготвяне на различен тип костен бульон:

Свински костен бульон сред 8-10 часа.
 бульон ThinkStock/Getty Images
Телешки костен бульон сред 12-14 часа.

Това е нужното време, за което се извличат всички потребни съставки на костите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР