В новия епизод на Safety Bri4ka Academy Филип и доц.

...
В новия епизод на Safety Bri4ka Academy Филип и доц.
Коментари Харесай

Знаем ли как да превозваме децата в автомобила?

В новия епизод на Safety Bri4ka Academy Филип и доцент Димитър Илиев разкриват кои са най-важните детайли за сигурността на децата в автомобила. Във видеото се демонстрира образно какво се случва при злополука с дете в необезопасено детско столче и седалка, при преден конфликт и катурване даже с ниска скорост. На специфичен стенд се показва и какво понася пасажер със седнало в него дете при скорост от едвам 7 км/ч.

„ Детската сигурност е доста сериозен проблем, който се подценява. Най-много обичаме децата си, а не ги пазим. Често столчетата не са закопчани. В Европейския съюз към този момент като условие се продават и столчета със отбрана при непряк удар. Не е неприятно когато родителите го купуват, да ревизират по какъв начин се оправят те на самостоятелни проби. Едно 7-килограмово дете сега на удара с 50 км/ч става 136 кг. Това е еднакво на рухване от сред 3-ти и 6-и етаж “, разяснява рали първенецът Димитър Илиев.

Обезопасяването с защитен колан е основен миг от сигурността на всеки един пасажер. При злополука този пасажер или дете може да претърпи голям брой пострадвания, както и да нанесе пострадвания по пасажери със закопчани колани. Същото важи и за безсистемно оставени по седалката питиета и предмети.

 Знаем ли по какъв начин да транспортираме децата в автомобила? (ВИДЕО)

„ Дори да имате най-скъпото столче на света, в случай че то не е инсталирано и вързано вярно, все едно нямате. През 2019 година са починали 20 деца, или цялостен клас. Също по този начин са ранени 600 деца в произшествия. Тези деца умират поради родителите си, тъй като не са обезопасени “, разясни Илиев. Съветът на специалистите е експериментиране на детската седалка върху автомобила, тъй като има голям брой разнообразни видове. Ако детето се вози на предната седалка, би трябвало наложително да се изключи въздушната възглавница.

„ В обществото витае мнение, че предната седалка не е безвредна за децата. Но тя е също толкоз безвредна, колкото и задната, стига столчето да е обезопасено и да е изключена въздушната възглавница. Новата наклонност е децата да се возят назад на придвижването до 4-годишна възраст. Причината е, че главата на бебето и детето е доста по-тежка от тялото като съответствие по отношение на възрастните. Мускулатурата и скелетната система не са развити, има огромен риск при удар. Затова в страна като Швеция това условие е станало наложително “, разяснява Илиев. Вижте повече.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР