В новия брой на вестник Марица ви очакват интересни новини.

...
В новия брой на вестник Марица ви очакват интересни новини.
Коментари Харесай

Четете в Марица - Дядо Николай катери Балкана до хижа Рай

В новия брой на вестник " Марица " ви чакат забавни вести. Ето част от заглавията:

Пловдивските печатари заковани от скришен сътрудник

Агент под прикритие е оказал помощ за разкриването на бандата, която беше арестувана в събота в Слънчев бряг да прави подправени долари и евро. Това стана ясно през вчерашния ден в Специализирания углавен съд, който остави и четиримата в ареста. Пред Темида бяха изправени трима пловдивчани и руснак. Оказа се, че главатар на групата е бил 48-годишният незает Иван Тодоров. В нея взели участие още 36-годишният Петър Манев - барман във фитнес зала, и печатарят Димитър Ангелов. Четвъртият арестуван е притежателят на хотел " Кантилена " в морския курорт Александър Крихтин, който е роден в Украйна, само че се показа като руснак с български паспорт.

Дядо Николай катери Балкана до хижа Рай

Дядо Николай се качва на хижа „ Рай ” в събота. Пловдивският митрополит ще бъде придружаван от свещеници от калоферските църкви и от кмета на града Румен Стоянов. Владиката отива там, с цел да освети параклис, отдаден на починалите в Стара планина алпинисти. Камбанен звън от неповторимата каменна черква под връх Ботев ще огласи за първи път билото на Стара планина в събота, 27 октомври.

Харчим приблизително 70 000 евро за нов дом

Пловдивчанинът е податлив да харчи от ден на ден пари за нов дом. Бюджетът на купувачите на жилища се е повишил и сега най-често покупко-продажбите стават на цена към 70 000. Това обобщиха брокери на недвижими парцели по време на бизнес закуската. Средната цена на жилище в центъра на Пловдив е 854 евро на кв. м, в кв. „ Кършияка “ доближава до 827 евро на кв. м, в кв. „ Смирненски “ приближава 708 евро на кв. м. Цената на кв. м в „ Кючук Париж “ е 691 евро, а в „ Тракия “ - 667 евро.

Ще се задавим с дарения план за кино " Космос "

Реконструкцията на кино „ Космос ” ще коства 5 млн. лв., демонстрират сметките на проектантите, определени от общината. Екипът показа през вчерашния ден концепциите си за преобразяването на постройката. От компания „ Стивън Джордж Интернешънъл България ” оповестиха, че дават безплатно създаването на общината, само че дарението ще ни излезе солено, стана ясно по време на публичното разискване през вчерашния ден. В залата на Градския дом на културата пристигнаха представителите на компанията арх. Тихомир Казаков и арх. Мария Мишинова.

Турчин се жалва от зла жена от оня свят

Може ли един мъж да се оплаче от неприятната си жена на надгробната си плоча? И да я упрекна, че надали не го е умъртвила? Оказва се, че може, стига да е турчин от Пловдив и да е предал Богу дух някъде през 18-и век. За това споделя в книгата си „ Епиграфически монументи от Османските некрополни надгробни надписи ” младият историк Румен Иванов. Той е разчел 52 надгробни плочи от Пловдив.

Темида Оправда клиент, шамаросал снабдител на храна

Разярен клиент, който натупал снабдител на китайска храна, беше дефинитивно оневинен от магистратите в Пловдивския областен съд заради неточност в обвинителния акт. Оказало се, че действието било характеризирано с „ хулигански подбуди и жестоко нарушение на публичния ред “, а пловдивчанинът единствено желал да отбрани достойнството си след словесна битка сред двамата мъже.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР