В новия брой на вестник Марица, който ще излезе утре,

...
В новия брой на вестник Марица, който ще излезе утре,
Коментари Харесай

Четете в Марица - Ангел от Руската с 3 шестици на матурата

В новия брой на вестник " Марица ", който ще излезе на следващия ден, 12 юни, можете да прочетете забавни тематики и задълбочени разработки, значими за Пловдив. Ето част от тях:

1.Ангел от Руската с три шестици на матурата

Момче от Руската гимназия е с три отлични бележки на матурите тази година. Ангел Тетимов от испанската паралелка в ЕГ „ Иван Вазов ” има цялостни шестици по испански и математика, като по втората дисциплинираност е постигнал и оптималния общ брой от 100 точки. По български език и литература проверяващите са му писали 5,93.

Ангел към този момент е признат в университета Уоруик в Англия, където ще учи стопанска система. В тази област вузът е на трето място в света след Кеймбридж и Оксфорд. Негови ученици са основният икономист на националната банка на Англия и известният артист Стинг.

2.Психолози оказват помощ на вербуваното момче

На фамилиите на всички възпитаници от учебното заведение на вербуваното от ИДИЛ момче е препоръчана психическа помощ. След като в понеделник по обяд онлайн медия разкри самоличността на 16-годишния младеж и образователното заведение, в което учи, до вечерта от управлението са популяризирали информация до всички родители, че при предпочитание могат да стартират съвещания с психолог.

3.Дъждовете разклатиха паветата на тепетата

Проливните дъждове са отмили пясъка на павираните алеи на Младежкия рид, Бунарджика, Сахат тепе и на калдъръма на Трихълмието. " Всички места, където в настилката се появиха огромни фуги, са разказани, с цел да бъдат запълнени ", сподели кметът на " Централен " Георги Стаменов. Налага се на Бунарджика да се пренаредят част от паветата, разместени вследствие на пороя, само че спомагателната работа се поема за сметка на компанията реализатор " Драгиев и ко ". Обществената поръчка за благоустрояването на хълма е за 2 млн. лв..

4.Ральо Ралев остава в ареста

Кметът на Северен Ральо Ралев остава в ареста с мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Компания зад решетките ще му прави и посоченият за негов съизвършител и помощник Иван Делевски. Това взеха решение на вчерашното съвещание магистратите от Апелативния профилиран съд. Определението е дефинитивно.

На миналата инстанция Делевски беше пуснат под парична гаранция от 60 000 лв., само че въззивният съд дефинира дейностите му като „ извънредно тайни “ и също го изпрати в килия.

5.Левски влезе в Голямата базилика

Посланици от 19 страни хванаха ритуално метли и лопати и с тях почистиха пясъка от една от най-красивите непокътнати мозайки в Голямата базилика. Тя изобразява паун с разтворена опашка. Церемонията се организира по концепция на шефа на фондация " Америка за България " Нанси Шилър. Тя предложения дипломатите да оставят по един откъс за бъдещите генерации до входа на постройката за 16 милиона лв., която би трябвало да бъде открита в края на септември. Мястото ще се трансформира в една от туристическите атракции на Пловдив, предсказват от фондацията. Всички надписи ще са завършени в един жанр и ще са върху медни плочи. Те ще са на езика, на който са изречени, както и в превод на български и британски.

Изборът на " Америка за България " бе един ред от писмо на Васил Левски до Любен Каравелов от 1972 година

6. Петима зам-ректори ще има ПУ

Петима вместо трима зам.-ректори ще има проф. доктор Румен Младенов, който застана отпред на ПУ " Паисий Хилендарски ". На съвещание на Академичния съвет на вуза бе определен управителният състав.

Зам.-ректор по образователната активност остава доцент доктор Мария Стоянова от Химическия факултет. В сектор „ Система за наблюдаване, ръководство и непрекъснат надзор на качеството на образованието и университетския състав “ ще работи проф. д.п.н. Румяна Танкова от Педагогическия факултет. Проф. доктор Теменужка Йовчева от Физико-технологичния факултет поема научноизследователската и издателска активност.

Доц. доктор Надя Чернева от Филологическия факултет ще работи в сектор „ Международно съдействие, академична подвижност, връзки с обществеността и протокол “. „ Информационна конструкция и акредитационни процедури “ е ресорът на проф. доктор Антон Илиев от Факултета по математика и информатика.

Проф. доктор Невена Милева от Физико-технологичния факултет ще бъде пом.-ректор с сектор „ Проектна активност “. Тя ще продължи да координира взаимната работа на ПУ „ Паисий Хилендарски “ с МУ​ - Пловдив в общия план на двете висши учебни заведения - „ Перимед “.

7. Пловдивчанка срита ченге на пътя

43-годишната Земфира Илиева се изправя пред пловдивския съд за нанасяне на лека телесна щета на служител на реда от Второ районно управление (на МВР). Според обвиняването става въпрос за непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, гарнирани с изключителна смелост.

Драмата се разиграла на 21 януари в квартал „ Христо Смирненски “.

8. Мис ПУ загърби състезанията по хубост

Победителката в последния конкурс " Мис Пловдивски университет " Симона Евгениева обръща тил на трофеи и състезания, с цел да се отдаде на другата си пристрастеност - бизнеса. Синеоката хубавица показа пред " Марица ", че към този момент се е отдала напълно на кариерата си. Симона работи в огромна компания, занимаваща се с търговия и логистика, и мечтае някой ден самата тя да стане управител или шеф на интернационална компания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР