В новите патрулни автомобили не могат да се монтират мобилните

...
В новите патрулни автомобили не могат да се монтират мобилните
Коментари Харесай

КАТ с хитра тактика - ето как ще снима джигитите от новите патрулки "Киа"

В новите патрулни коли не могат да се инсталират мобилните снимащи радари. Проблемът е, че стъклата на новите коли " Киа " са с друг надолнище и различен кварцов състав от тези на досегашните " Опел " -и, удостовери шефът на " Пътна полиция " старши комисар Бойко Рановски, представен от " Труд ".

Според експерти било невероятно да се снима от капака или покрива на патрулката. Затова в този момент предстоят проби камерата да се инсталира откъм гърба в полицейския автомобил и той да застава край пътя с отворен заден похлупак.

" Да, има подобен проблем със стъклата. Но не е единствено тази повода, с цел да не се инсталират вътре камерите. Новите коли имат еърбег и в случай че той се отвори, камерата може да удари неприятно нашия чиновник в главата – сподели старши комисар Бойко Рановски. – При такава заплаха не можем да инсталираме камерата вътре в патрулния автомобил ".

Той похвали качествата на новите патрулни коли, само че не отхвърли, че 148-те камери ще останат на доизживяване на старите.

" Има и разновидности камерата да бъде слагана на предния похлупак или на покрива на автомобила, като устройството единствено се включва в тях. Може да се поставят на тринога до колата и тъкмо такава е публичната поръчка, която е в ход, за още 59 камери ", сподели още старши комисар Рановски.

По новите патрулки на КАТ има залепени стикери, че в тях са инсталирани камери. Но това не са снимащи радари за засичане на скорост, а устройства за видеозаписи на инспекциите на водачи.

В същото време стана ясно, че Министерство на вътрешните работи е отказало да заплати на английска компания за поддръжка на единствената у нас система за засичане на междинна скорост. Затова към този момент седми месец не работят камерите при тунела на автомагистрала " Люлин ".

Системата е от две двойки камери и сървър, инсталиран на петия етаж в постройката на Дирекция на полицията в столичния квартал " Младост ". Купена е за 240 000 лв. и е пусната пробно през 2014 година Започва да снима и през 2016 година доближава оптимален потенциал от 30 000 снимани нарушавания.

Общо до злощастното й прекъсване през декември м.г. са засечени над 60 000 джигити. В " Пътна полиция " била основана специфична група, която да обработва фотосите и да праща електронни фишове.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР